Vi välkomnar alla goda Norakrafter

i INSÄNDARE/DEBATT

Vi i den nya majoriteten i Nora vill tillsammans med alla goda krafter arbeta för en bra samförståndsanda i vår kommun. Det tror vi är det bästa för Nora och invånarna i vår fina kommun.

Det är väldigt lätt att sitta vid sidan om och kritisera, som några av de politiska partierna i Nora nu gör. Desto märkligare då att man väljer att inte delta på möten, där man både kan få detaljerad information i sakfrågorna och har möjlighet att påverka innehållet i de underlag som läggs fram för beslut.

Att ägna sig åt att skapa misstro och turbulens är inte en bra strategi, om man ska vinna respekt och förtroende. Vi vägrar att falla i fällan att ta debatt i frågor som helt saknar verklighetsförankring. Vi vill i stället ägna vår kraft åt att genomföra beslut som är till nytta för Nora och Noraborna.

Trovärdighet vinner man nämligen bäst genom att konkret presentera hur man vill utveckla och finansiera välfärden och framtiden för vår kommun.

Så gör vi och så gör också de partier i oppositionen, som både deltar aktivt i det gemensamma politiska arbetet och, genom konstruktiv politik, påverkar besluten. För detta ska de ha all heder.

Desto sorgligare är det att vissa nu väljer att helt ställa sig vid sidan av, och enbart ägna sig åt att kritisera.

Man deltar inte i budgetberedningar där man har möjlighet att få svar på sina frågor. Man avstår från att komma till KSAU-sammanträden där viktiga strategiska mål för Nora tas fram. Man hävdar att man inte får information trots att gott om tillfällen ges.

Inte har det blivit bättre av att partierna utanför majoriteten inte har kunnat komma överens om oppositionsrådsposten. I stället delas pengarna ut efter mandat för varje parti.

Företrädare för ett parti, som uppbär cirka 13 000 kronor i månaden i partiföreträdararvode, åstadkommer inte ens ett eget budgetförslag och debatterar som om man inte har fått någon information. Det är inte seriöst.

Vi inom S, M och V kommer att fortsätta arbeta för att lösa de politiska frågor som är viktiga för Noras framtid.

Vi tror att vi gör det bäst genom att samarbeta så brett som möjligt med alla parter som är viktiga i kommunen, i politiken, i näringslivet, i föreningslivet. Det finns så många goda krafter att ta till vara i kommunen.

Vi välkomnar alla goda initiativ som tas för att göra Nora till en bättre kommun att leva i. Vi kommer att göra vårt bästa för att förvalta det förtroende vi har.

Som valda politiker har vi ett gemensamt ansvar att utveckla Nora kommun. Det arbetet leder vi gärna fortsatt i god samförståndsanda.

Vi hoppas därför att alla förtroendevalda är beredda att ta sin del av vårt gemensamma ansvar. Det har Noraborna all rätt att förvänta sig av oss.

Solveig Oscarsson (S)

Per Andreasson (S)

Tom Rymoen (M)

Camilla Andersson (V)

 

 

 

5 Comments

 1. ”Trovärdighet vinner man nämligen bäst genom att konkret presentera hur man vill utveckla och finansera välfärden och framtiden för vår kommun” !

  Så sant, så sant.
  Det första man bör göra, är att släppa ut ”liken” ur bolagens garderob, Exv börja med Norlunds inköpsaffärer. Redovisa alla avtal som bolagen ingått.

  Sen kan man kanske gå vidare på ”trovärdighetslinjen”, om allt gått rätt tillväga

 2. Borde inte allt som man behöver veta inför ett budgetbeslut stå i underlagen? Det känns lite konstigt att man lägger en kommunal budget där det inte framgår tydligt i ett dokument så att det inte råder någon tvekan om vad man har beslutat om? Gör man muntliga överenskommelser under KSAU-sammanträden?

 3. ”Inte har det blivit bättre av att partierna utanför majoriteten inte har kunnat komma överens om oppositionsrådsposten. I stället delas pengarna ut efter mandat för varje parti.”

  Här är väl lite självrannsakan på sin plats, den lösningen var samtliga partier (även majoritetspartierna) överens om.

  Thomas Jansson
  F.d.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.