Viktig helg för fotbollen

i SPORT

SPORT. En viktig helg väntar flera fotbollslag i Bergslagen under helgen. Serierna går in i sina slutskeden och mycket står på spel.

I norrfemman kan Nora Pershyttan säkra avancemang till fyran.

Nora Pershyttan behöver seger för att vara klart för fyran nästa säsong. Två hemmamatcher och en bortamatch återstår och lördagens möte mot Lillån hemma på Norvalla blir därför en nagelbitare som säkert kommer att locka mycket publik. Vad vore bättre än att avgöra redan nu?

För Fellingsbro i samma serie handlar det om det omvända. Fellingsbro möter Eker borta på lördag och kan hamna i en besvärlig sits om man förlorar.

I norrsexan är Frövi redan klara seriesegrare, och Grythyttan ligger på den åtråvärda andraplatsen, men möter dock GSBK borta på lördag och GSBK är betydligt bättre än vad tabellplaceringen visar. IFK Lindesberg är avhängt som sista lag medan Grönbo, Lindesbergs FK och Kopparberg sannolikt inte har så mycket att spela om i slutomgångarna.

I sjuan ser det ut som om Nora Pershyttan 2 kniper andraplatsen före Järnboås, men Järnboås kan fortfarande göra motstånd trots att man möter serieledande FK Örebro borta på söndag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.