LINDESBERG. Lindlöven åker idag till Vallentuna för en riktigt viktig match i toppen på Hockeyettan norra vår. Lindlöven ligger tvåa i serien och utgångsläget är utmärkt för att få fortsätta kvalspela efter seriens slut om ett par veckor.

Lindlöven förlorade den senaste matchen, hemma mot Sundsvall, men har vid sidan om måleffektiviteten visat rejäl kapacitet i vårserien. Fem matcher kvar att spela och mycket talar för att Lindlöven kniper en topp 3-plats, och därmed får fortsätta spela.

Lindlövens enda svaga punkt är fortfarande måleffektiviteten. I söndagens match hemma mot Sundsvall förlorade man med 2-3 trots att skottstatistiken slutade 43-24 och under lördagen vann med uddamålet 2-1 mot Örnsköldsvik med skottstatistiken 33-17.

I förra helgens matcher fanns inte Filip Barklund och Albin Gunnarsson med på grund av sjukdom och skador, men förhoppningsvis finns båda eller någon av dessa med ikväll. Glädjande under de senaste matcherna är att kanadensaren Anthony Paskaruk sett vass ut i anfallszon och där har nog Lindlöven en dold sniper till de avslutande matcherna.

Vallentuna Hockey-Lindlövens IF startar klockan 19.00 i Vallentuna Ishall.