Viktig seger för LIF Lindesberg

i LINDESBERG B/SPORT

LIF_Hallby_spelLINDESBERG. Säsongen viktigaste måstematch slutade med seger. LIF Lindesberg besegrade Hallby med 33-27 (18-12) och tränaren Herman Arenvang var mycket nöjd.

– Vi gör en riktigt bra match, säger han.

Med sju omgångar kvar att spela är det otroligt viktigt för LIF Lindesberg att vinna rätt matcher. Hallby på söndagskvällen var exakt en sådan match, en seger som i slutändan kan vara värd mer än de två poäng den ger.

Och LIF Lindesberg förtjänade verkligen segern mot Hallby. Gästerna fick aldrig chansen att komma in i matchen och LIF ryckte omgående åt sig en fyramålsledning.

Nyckeln var att LIF äntligen fick igång ett spel, man strävat efter hela säsongen. Och nyckeln i låset heter Jacob Nelson. Alla lag i allsvenskan har stor respekt för Nelson, men mot Hallby lyckades man äntligen vinna ytor genom att låta Nelson dra på sig motståndarnas intresse. Omväxlande avslutade Jacob själv, men ännu oftare vann han golv och utrymme åt någon annan – som Konrad Rasmussen.

– Jacob gör det jättebra och han har utvecklat sitt spel mycket, säger Herman Arenvang. Nu släpper han bollen när motståndarna är höga på honom och då är det fritt fram.

I ishockey brukar man prata om att vinna is med motsvarande taktik. Tack vare att Hallby offrade två försvarare varje gång Nelson stegade igång i den första halvleken fick andra ytor som inte funnits på hela säsongen.

– Vi har tränat på det här, säger Arenvang. Inte speciellt inför den här matchen utan hela året. Men äntligen fungerade det.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.