Vincent Jedselius till Svalbo Café

i ETTAN/LINDESBERG/NORA

YXE/JERLE STAD/SVALBO. Cafékvällarna på Svalbo Café fortsätter och på söndag är det dags för en nykomling att äntra den lilla scenen. Vincent Jedselius och hans band gästar nämligen Svalbo för första gången.

Vincent Jedselius bor numera i Örebro, men är uppväxt i Fagersta. Musiken som kommer att bjudas på i Svalbo har en smak av blues, visor och americana.

Vincent beskriver sig själv på följande sätt:

”Vincent Jedselius är en singer-songwriter med rötterna fast förankrade i den lilla bruksorten Fagersta. Med självutlämnande lyrik tillsammans med den karaktäristiska baktakten berättar Vincents musik om en kantnött uppväxt i Bergslagen. 

Det är också småstadsmentaliteten och Bergslagen i sin diffusa helhet som genomsyrar Vincents musik. Det osar å ena sidan av dimhöljda insjöar, valsverk och doft av gran. Å andra sidan är familjesorger, slagsmål på puben och minus på kontot också närvarande.

Man pratar om americana i samklang med ett ”bluesigt” uttryck och en ”soulig” nerv, på svenska.”

Spelningen på Svalbo Café på söndag 21 juli klockan 19.00. Det är som vanligt begränsat antal platser och det rekommenderas att man bokar plats.

2 Comments

  1. Artikeln är borttagen. Anledningen till detta är att faktauppgifterna inte visade sig stämma när 24i haft kontakt med polisen. /Källberg, 24i

  2. Jag saknar en artikel…. vad hände med artikeln om en man som blev rånad???

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.