Visar Moderaterna i Nora respekt för väljarna?

Inför det senaste valet gjordes stora ansträngningar att förena Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna i Alliansen likt vad som sker på riksplanet. Man träffades regelbundet för att utarbeta valprogram och skapa rutiner hur ett samarbete skulle gå till i praktiken. Efter ett tag sprack samarbetet och Moderaterna valde att låta Socialdemokraterna komma tillbaka till makten igen

Om ett år är det dags för kommunalval igen och då är frågan hur Noras moderater kommer att agera om vi har möjlighet att bestämma om det skall vara en socialistisk eller en icke-socialistisk majoritet som skall inta Noras tingshus.
När nu Moderaterna använde sitt mandat från de 989 väljarna som röstat på partiet vid förra valet till att göra just det man i valet sa att man inte ville göra har vi moderater ett förtroendeproblem. En moderat sympatisör kommer ställa sig frågan: Vad är det som hindrar att inte Moderaterna även efter detta val kommer agera stödparti till ett socialdemokratiskt maktinnehav?
Det enda sättet för Moderaterna att någorlunda bygga upp sitt förtroende är om vi åter igen jobbade med att bygga upp Alliansen. De personer som sköt det hela i sank tidigare har lämnat politiken så det finns goda möjligheter om viljan finns. Jag har talat med styrelsemedlemmar i alla allianspartierna och viljan att åtminstone börja ett samtal finns där. Då inkluderar jag även medlemmar i Moderaternas egna styrelse. Tyvärr har toppen inom Moderaterna med ordföranden Tom Rymoen i spetsen varit väldigt negativa till detta. Som moderat är det konstigt att Tom inte vill förbereda sig inför nästa val genom att tala med de partier som vi moderater har mest gemensamt med rent politiskt. Det verkar som om Tom inte tror på sin egen partiledare Fredrik Reinfeldt då denna i Almedalen sa i sitt tal angående att S inte vill avslöja vem de vill regera med: ”Om man inte förbereder sig så blir det dyrt och dåligt!” Men ambitionen kanske är att genom att inte öppna en dörr för Alliansbygge lyckas driva Moderaterna till att även nästa mandatperiod stödja S? I vilket fall borde det vara mest ärligt att gå ut och redovisa Moderaternas avsikter. För som Reinfeld sa efter sitt tal i en intervju sa: ”Vi skall inte chocka väljarna med besked som vi inte redovisar för väljarna.”
Så Tom, redovisa vad du vill . Om du inte vill stödja S efter valet så börja med att tala med Allianspartierna. Reinfeld sa i ovannämnda intervju: ”Att förbereda sig är att visa respekt för väljarna.” Och du vill väl visa respekt för väljarna?

Jan Seevers
medlem i Nya Moderaterna i Nora

5 Comments

 1. Så kom då NP in i bilden och knyckte mandat från alla.
  Det tålde inte det politiska etablissemanget.
  Inget samarbete med vinnarna.
  Förlorare! Kommuninnevånarna. Vinnare! Ingen.
  Som vanligt: Makt korumperar.
  Gunder

 2. Rymoen ? är den mannen fortfarande betald politiker i Nora ?

  Trodde han var sosse ! Han ingår väl numera i ”sekretesspolitiken”, dvs fan tar den som glappar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.