Med visir klipper Ing-Marie Nordberg stammisen Kerstin Wirén.

Visir ett nytt sätt att möta kunder för Ing-Marie

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Som 24i har skrivit om tidigare är frisörbranschen en av de som tagit mest stryk i följderna av Coran-viruset. Ing-Marie Nordberg på Salong Virveln på Skarpskyttegatan i Lindesberg är dock en frisör som försöker anpassa sig efter kunderna.

-Att jag nu börjar klippa med visir beror förstås på att kunder ska känna sig säkra, säger Ing-Marie Nordberg.

Berättelserna om frisörer som tappat nästan alla intäkter som en följd av Corona-viruset är många. Med social distansering och riskgrupper är det många kunder som inte vågar gå till frisören.

-Det beror nog mycket på vad man har för kundgrupp, säger Ing-Marie Nordberg. Jag har inte tappat allt, men förmodligen är det bortåt 50 procent som stannar hemma.

Äldre kunder väljer ofta att hoppa över klippningen när närkontakt ska undvikas och Ing-Marie har förståelse för att håret får växa.

-Många känner ju oro och det var då jag kom på att testa visir, säger Ing-Marie. Jag gick ner till Röda korset i Lindesberg och köpte några visir och redan några timmar efter att jag lade ut det på Facebook fick jag några bokningar som jag inte skulle ha fått annars.

Några större svårigheter ser inte Ing-Marie med den enkla åtgärden.

-Nej, visst blänker det lite ibland i visiret, men det är inget som stör.

Stammisen Kerstin Wirén, som är på plats när 24i besöker Salong Virveln, tycker att Ing-Maries initiativ är bra.

-Jag tycker det är väldigt bra, säger Kerstin samtidigt som hon beställer en riktigt kort frisyr. Jag omfattas av riskgruppen i Coronan och går annars inte ens och handlar.

Ing-Marie demonstrerar visiren från Röda korset.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.