Wohlgart om ett litet kärleksdrama

i BLOGG/ETTAN

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson berättar idag om ett litet kärleksdrama som utspelats i hans närhet nere i Thailand. I centrum står Bettan och runt henne finns Adam och Cesar. Läs Wohlgarts blogg här.

Så kan det gå när inte hjärnan är på

Börjar med Polisen. De hade nykterhetskontroll dagen före nyårsafton. Kändes bra, sannolikheten att de skulle ha det två dagar i följd var liten! Jag har bara 400 meter att åka, så jag var inte speciellt orolig.

De drog in 260.000 baht den här dagen, det borde räcka till en bra nyårsfest för polischeferna! Det kostar 20.000 baht i böter för rattfylleri, därtill kommer tre dagar i buren. Fick frågan, men vet inte om det går att köpa sig fri även från fängelsedelen.

Kärleksdramat

Det har utspelats ett kärleksdrama här efter beachen under ett par månader. Vi är många som undrat hur det skulle sluta. I torsdags tog spänningen slut, för då kom Adam tillbaka och rätade upp situationen. Men jag ska ta det från början.

Adam och Bettan ”kilade stadigt” som vi sa på 70-talet. De har gjort det i ett år ungefär. Adam hade hjälpt Bettan starta upp en bar i höstas, innan han åkte tillbaka till Sverige. Lagret såldes ut, och det fanns inga pengar att köpa nya varor för, så baren stängdes i oktober, lagom till säsongen började!

Märkligt nog har Bettan sagt till Adam att baren stängdes till nyår, men det är inte sant. Jag vet inte anledningen till den lögnen. Om det kan vara så att hon försökt äska pengar av Adam till nya inköp, och misslyckats med det. Han var i Sverige, och visste inte hur situationen var. Adam är ingen duvunge i Thailand.

Bettan började istället jobba i en annan bar/restaurang, där hon fick vara delägare. Den 8 november kom Cesar tillbaka till beachen. Han hade tröttnat på att leva 4 mil utanför samhället i Nordöstra Thailand.

Där har han sin flickvän, som han betalat 20.000 baht i månaden till, för mat och husrum ev. något mer. Hon ringer till honom varje dag, hon är naturligtvis orolig, då hennes försörjning har försvunnit.

Nu besökte Cesar baren som Bettan börjat jobba i. Han hängde där varenda dag. Bettan trivdes inte med jobbet, och eftersom Cesar visade intresse för henne, önskade hon att Cesar kunde hjälpa henne starta upp sin egen bar igen!

Cesar har inga pengar, han är en yngre sjukpensionär. Då lånar han 30.000 baht av David, så Bettan kunde starta upp sin bar! Bara detta var högst anmärkningsvärt, eftersom Bettan hade sällskap med Adam!

Adam har relativt gott ställt i förhållande till Cesar, och vi tyckte det var konstigt om Bettan skulle välja Cesar istället. Vet inte hur Bettan skötte korten här, hon behövde ha Adam på sikt, men Cesar var ju bra att ha för stunden, när nu Adam inte var i Thailand. Money number one, är det som gäller! Tror hon hade båda två ett tag för att känna sig trygg!

Nu kom alltså Adam tillbaka i onsdags, och i torsdags fick dramat sin upplösning. Adam tog tillbaka sin Bettan, Cesar blev besviken och söp till. Han sa att han ville slå Adam på käften, varför förstår jag inte! Det var förr Adam som skulle slå Cesar på käften, men han är av den snälla och fredliga typen. Det var ju Cesar som varit dum och blåögd, lånar ut pengar han inte har, till en kvinna som redan har sällskap! Hade verkligen Bettan visat honom så mycket kärlek, att han kunde lita på henne? Cesar är ingen nybörjare i Thailand och jag tycker han borde begripit bättre. Men så här kan det gå, när inte hjärnan är på!

3 Comments

 1. Hoppas du lägger fortsättningen på historien. Rena rama LÖDDER från tv på 70talet

 2. Varför väljer du att kalla henne Bettan när det helt klart INTE är en svensk kvinna det handlar om? Det är ju en thaikvinna…. Är det PK eller hur tänker du Wolle???

  Annars kul med dessa drama som finns, Ceasar ganska oskyldig egentligen har väl kanske inte alla hästar hemma eller???
  Kul att vara en fluga på väggen eller hur, gillar sånt som du vet…

  Tack för rapporten..

  MVH Gregor
  +++++++

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.