Wohlgart om problem med städningen

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson tillåter sig att hyra in städerskor till boendet i Thailand, men det verkar inte som om Wohlgart har hittat helt rätt så här långt. Läs Wohlgarts blogg här.

Inget ordningssinne alls

Jag har en dam här idag. Hon arbetar med aquatermisk behandling av porslin, plast, aluminium och järn i en kontrollerad miljö. Hon diskar alltså, under mitt överinseende, med andra ord.

Hon är en av dem som inte bär in den färdiga disken och ställer in i skåpen när hon är klar (jag har diskbänken på balkongen). Lika bra är det, för hon har inget ordningssinne alls. Jag må vara slarvig med mycket, men i köket är jag som en bibliotekarie. Allt ska ha sin bestämda plats.

Hon kan blanda glas med kaffemuggar, tallrikar står på olika ställen varje gång. Men värst är det i lådorna, Jag kan ibland få gå igenom tre lådor för att hitta en visp, stekspade eller något annat jag behöver ha snabbt vid mina matlagningsrace.

Karotterna som skall stå på översta hyllplanet, dessa kan jag hitta i stora lådan längst ner där kastrullerna är placerade. Det är OK om hon lägger sakerna på samma plats varje gång, då kan jag anpassa mig till det. Men hon har inget system alls. Jag har provat flera stycken, en av dem är lite bättre. Hon har i alla fall ett system, även om jag inte är nöjd med det, så kan jag anpassa mig till det.

Förskola i intressant miljö

Hörde på nyheterna i söndags att man i Långsered utnyttjat tomma platser på ett äldreboende, till platser för den överfulla förskolan. En kul idé som är bra för både de gamla och barnen. Vet inte hur det är med platser på äldreboenden i Bergslagen, men kunde man genomföra det, tycker jag absolut man skulle göra det.

Loy Kratong

Är en festival i dagarna tre, den börjar den 11 november i år och slutar 13 november. Festivalen firas över hela landet genom att släppa lotusformade korgar dekorerade med ljus och blommor på floder och i havet.

Nytt för i år är att man inte får skicka upp risballonger längre, då dessa har startat bränder. Annars är det ett bra fyrverkeri, det är i alla fall djurvänligare, det smäller inte av dem som det gör av raketer. Jag tycker dessutom det är vackert med alla dessa som lyser upp i mörkret.

Inte gjort ett färdigt jobb

Nu kommer det en sopborste farande framför fötterna på mig. Det betyder att jag måste flytta på mig. Då kommer hon snart att anfalla skrivbordet. Då kan jag inte koncentrera mig på att skriva, för då kan det åka med både det ena och det andra. Skrivbordet städar jag helst själv, men det godtar de sällan. Då tycker de inte de har gjort ett färdigt jobb. Thaidamer är lite annorlunda.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.