Wohlgart om saker han inte skrivit om

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har haft ett litet sommaruppehåll, men skriver idag om ämnen han hade kunna skrivit om – men inte gjort. Läs Wohlgarts blogg här.

Samhället är nära kollaps

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Det har helt enkelt inte funnits tid, och när det har funnits, har lusten uteblivit. Någon på FB undrade om det var idétorka, men så är alltså inte fallet. Tvärtom har det funnits många bra ämnen, men som avaktualiserats vartefter tiden gått.

Jag har kört skrot både åt mig själv och åt VD:n. En hel del gruslass har det också blivit. Nu har skrotpriserna sjunkit så lågt att jag får vänta till våren att leverera. Problemet är att jag har svårt att förvara skrotet till dess, så nu ska jag inte ta på mig mer än jag redan fått på min annons här på 24i.

Om 18 dagar ska jag sticka till Thailand. Måste fixa mina tänder, det gick inte att göra på Folktandvården i Lindesberg. Det var två års väntetid för att göra en undersökning! Jag undrar just vad det kan bero på? Kan det vara så att alla nysvenskar har dåliga tänder? Eller är det brist på tandläkare kanske?

Tänkte annars laga överkäken i Sverige och underkäken i Thailand. Anledningen var att inga försäkringar gäller i Sverige på lagningar gjorda utomlands. Tandläkaren i BanPhe ville inte åta sig hela jobbet, när han fick veta att jag äter varan och annan blodförtunnande medicin. Jag fick hålla upp i fem dagar bara för jag åt Trombyl när jag skulle dra ut fyra tänder.

Efter att alla invandrare kommit till Sverige har hela samhället förändrats. Jag kan inte hitta något positivt som hänt tack vare alla som kommit de senaste åren. Samhället är nära kollaps, jag tycker allting blivit sämre de senaste åren. På radion sa de häromdagen att över hälften av landets kommuner har fått ekonomiska bekymmer. Om en kommun skulle kunna gå i konkurs, skulle sossestyrda Filipstad ligga pyrt till.

Det är märkligt att de som styr över kommunernas ekonomi har så dåligt ekonomiskt sinne. Tycker det borde finnas utbildat folk som sköter ekonomin i kommunerna. För det kan väl inte bero på att vi fått för många nysvenskar att försörja?

Samhället har verkligen förändrats de senaste åren, våldet blir råare och råare. Man skjuter ner en 31 årig tjej med en baby i famnen. Just det fördömdes även i kriminella kretsar, läste jag.

Nu ska det tas krafttag mot gängkriminaliteten. Det har hittills varit två möten, men några konkreta beslut vad som ska göras har ännu inte tagits. Man lämnar som vanligt SD utanför dessa förhandlingar, vilket jag tror kommer att straffa sig på sikt. SD växer ytterligare av det, det borde de andra partierna förstå. Det funkar inte i längden att strunta i vad 20 procent av svenska folket vill. För att citera Astrid Lindgren: När politikerna slutar lyssna på folket, är det dags att byta ut dem.

Köttskatt

Våra miljövänner påstår att det är korna som förstör miljön. Man har därför hittat på en ny skatt som ska kallas köttskatt. Sverige och Tyskland går i bräschen för att införa den. Skulle inte förvåna mig om det blir verklighet, men jag blir å andra sidan inte förvånad över någonting längre i politiken! Vore egentligen ärligare att kalla den invandrarskatt, för det är helt klart det pengarna ska gå till.

Nu har vi också fått veta att regeringen skjuter till ett par hundra miljoner i budgeten för att få in utrikesfödda föräldralediga kvinnor på arbetsmarknaden. Med regeringens räknemaskin så vips blir det ett tillskott på 37 miljarder ganska snart. Är det någon mer som tycker att det låter lite som ”det blir en vinst senare” som man sa om invandringen? Det kan ju bli knepigt att få invandrarkvinnor till svenskundervisning om man inte får lämna hemmet för sin man!

Ja, det här har jag kunnat skriva om, så nog finns det att skriva om alltid.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.