Wohlgart om svenska obegripligheter

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson verkar tillbringa mycket tid vid frukostbordet, åtminstone de dagar som det blir tre (!) frukostar. Då blir det också en hel del tid till politiska och andra funderingar. Läs Wohlgarts blogg här.

I våra grannländer utvisas de

Vaknade upp klockan 5 i morse. Det blir så när jag lägger mig för tidigt. Min kropp behöver inte mer än sex timmars sömn. En sanning med modifikation, då jag har min Happy hour på eftermiddagen också. Kan förresten ha en Happy hour lite när som helst under dagen.

Då kollar jag av facebook och annan media, till den första frukosten som består av en yoghurt utblandad med chiafrön. Jag tillhör de som gått på det där med att det lilla fröet ska vara så nyttigt. Läste häromdagen att det är bra, men att det är överdrivet. Då tar jag också min medicin som på morgonen är sju tabletter, vid läggdags är det sex tabletter. Nästa frukost blir vid 7.30-tiden, som då består av flingor och mjölk hemma, eller en American breakfast på restaurang om jag tycker jag har råd med det.

På facebook kan man läsa om mycket tokigheter. Häromdagen läste jag om en tjej som solade anus för att få energi. Jag förstår inte hur det kan ge energi av att lägga upp anus i solen, men det är mycket jag inte förstår.

Jag förstår till exempel inte hur Stefan Löfven kan sitta kvar som statsminister. Blir spännande att se om man kan sätta sin tillit till Vänsterpartiet när januariavtalet skall genomföras. Men likt förra gången så viker han nog ner sig när det verkligen gäller.

En sak till jag tycker är obegripligt är att Iraks försvarminister är svensk medborgare och ska försörjas med bidrag från Sverige. Har han så dålig ersättning från Irak? Hur som helst skulle inte bidrag ges till människor som inte finns kvar i Sverige. Men det verkar vara väldigt vanligt.

Man samkör inte de svenska registren, Försäkringskassan har noll koll på de flesta typer av bidrag. Men om en svensk som har LSS, då ska det utredas grundligt, man silar mygg och sväljer elefanter. Man kunde ju önska att de svenskar som arbetat i hela sitt liv, istället kunde få ta del av kakan.

Det mesta går till invandrarna, anledningen är väl att det inbringar röster till Socialdemokraterna som med rätta dalar alltmer i opinionsmätningarna. Tycker det verkar som Löfven och regeringen hellre kör landet i botten, än att bli av med makten. Det är långt till nästa val, och jag hoppas verkligen den här regeringen avsätts före det. Det är inte så lätt att reda ut allting som de har raserat. Ju längre tiden går, ju svårare blir det såklart.

Vad mer som är obegripligt är att de sex imaner som SÄPO bedömt som säkerhetsrisk, inte kan utvisas på grund av deras säkerhet i hemlandet. De släpps på fri fot, de är skrämmande hur lagarna är i Sverige. De skulle väl vara rimligt att de satt fängslade åtminstone.

I våra grannländer utvisas de, men de tänker ju på sitt land före några imaner. I Sverige tänker man mer på imanerna än de svenska medborgarna. Nu fattas det bara att en terroristhandling uppstår, vem har då ansvar för den? Ja inte är det SÄPO i alla fall. Undrar just hur Lövfen skulle svänga sig ur en sådan situation.

Ikväll kommer fyra gäster från andra sidan bukten, så nu ska jag planera ett lämpligt program. De ska ha ”parprogrammet” där det ingår shopping. ”Ungkarlsprogrammet” har ingen tid för shopping, där ingår stället ett besök på en GoGo-bar, i övrigt är de lika.

2 Comments

 1. Tack Sven, du är härlig med dina kommentarer. Du är mjukare än mig, jag tycker Löfven skall slängas ut i kylan, han kan gott få känna hur det är att vara hemlös.
  Det har vi många av i Sverige

 2. Wohlgarth

  Svaret på Din undring, hur Lövén kan sitta kvar som Stadsminister kan vara väldigt
  enkel.

  Vad skall vi göra av honom ? Han har ju blivit van att att bo i Sagerska palatset
  och det går väl inte att inte att skicka tillbaka honom till en hyreslägenhet som dessutom är väldigt dyr.

  Möjligen skulle Island vara ett alternativ, där hans kollega visst finns

  Skicka ut honom vind för våg på egen hand i Stockholms bostadsmarknad verkar lite ansvarslöst, eftersom han inte klarar en sån tuff marknad.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.