Wohlgart rapporterar från beachen

i BLOGG/ETTAN

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson levererar idag en rapport från beachen i Thailand. Wohlgart har infört badförbud under några dagar och koncentrerar sig istället på att göra hemlagad raggmunk – i Thailand. Läs Wohlgarts blogg här.

Rapport från beachen

Det är inte helt händelselöst här efter beachen! Förutom någon som kraschar på motorcykel emellanåt, så hade vi en annan otrevlig sak häromdagen. Det flöt iland två kroppar utan huvud! Det känns olustigt, man vet ju inte nå vem det är! Det visade sig vara ett familjegräl med några kambodjaner som slutat i tragedi.

Den ena kroppen flöt iland på platsen där jag brukar bada, har det sagts mig. Den andra flöt iland vid polisstationen. Jag vet inte om de har hittat huvudena än, så jag undviker badandet ett tag. Skulle vara läskigt om det flöt förbi ett huvud när man badade.

Nu har det börjat bli normalt igen. VD:n åkte till Pattaya i fredags och skulle ta några dagar i Bangkok också innan han åker hem. I Pattaya är det en MC-festival i tre dagar. Den är det många som ska på, och jag åker dit jag också, och säger hej till VD:n innan han åker hem. Vi hade avslutningsfest på onsdagen och torsdagen för honom, men det var bara han och jag.

Han har varit hos mig i exakt en månad. Han tog in på Villa Kon Ao, där jag ofta hänger. Det har varit en dyr men bra månad, jag har levt över min budget. Så nu blir det att hålla igen på både det ena och det andra.

Vi var till Chantaburi och skulle simma bland delfiner. Ingen av oss gjorde det, var inga andra heller just då. Vi såg showen, men den var inte märkvärdig. Då har vi bättre på Kolmården. Restaurangen hade usel service, trots att det gick fem stycken där och drällde. Det var nästan två personal på varje kund. Stället ligger 25 km utanför Chantaburi mitt uti skogen. Det är inget ställe jag rekommenderar, så hit blir det inga fler utflykter.

Vi var också ut med MS/Sunflower, en trevlig båt som går runt de olika öarna här. Båten går ända in till land, man blir bara blöt upp till knäna. Man stannar och äter och badar vid en privatägd ö. Man har också möjlighet att fiska om man vill. Förut en gång drog en 12-årig grabb upp en Barracuda som var 1.20 lång. Den sålde han till hugade spekulanter, det ska vara en bra fisk att äta sägs det. Själv har jag aldrig provat, trots att det finns 38 fiskrestauranger här efter den 12 km långa beachen.

Nu har jag inte tid med det här mera. Har gjort en stor pannkaksmet jag skall göra raggmunkar av. Det tog slut på mjölken, så jag spädde ut med grädde, det var absolut ingen försämring. Nu ska det blandas i potatis och hackad bacon, och vips har man en färdig rätt. Läs gärna min blogg på www.lindebloggen.com Där kommer jag snart presentera ”Mitt liv i Thailand” som handlar om olika misstag jag gjort. Har bara 3 kapitel klara än, men vill inte lägga ut det än, då kan jag få press på mig, och då blir det inte bra.

1 Comment

  1. Bra Wolgart, att Du förbereder Dig för ålderdomen, i Bergslagen

    Att det flyter iland div grejer, är bra att vara föreredd på.

    I Nora går ju reningsverket, på ”fisens mosse” och det kan hända grejer, utan att de
    styrande direkt reagerar.

    Det enda, som skulle få dom att resa sig ur vilstolen och nästan skvimpa ut ”sundownern” skulle ev vara att turisterna sticker, för att ungarna kommit upp med ”något” från badet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.