Wohlgart svarar på kommentarerna

i BLOGG/ETTAN

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson fick ett antal kommentarer på sitt förra blogginlägg och som han inte har hunnit svara på. Här kommer dock dock svaren i samlad form.

Per-Anders Larsson.

Beklagar att jag inte hunnit svara tidigare. Det är riktigt att det fodras 175 mandat, eller åtminstone i närheten av det. Nu ska det styras på 115 mandat, vilket borde bli ett misslyckande. Landet ska dessutom styras med en borgerlig budget, av en socialdemokratisk statminister, som 60% av Sveriges befolkning inte vill ha!

Om du nu vill slippa snöskottningen kan du komma hit och få massage mot din ryggvärk. Jag kan ordna ett boende åt dig här efter beachen för 3000 bath i veckan. Byta med dig vill jag inte göra, tror jag har någon form av allergi mot snö.

Göran Keijser.

Håller med dig till punkt och pricka.

Pjotor.

Socialdemokraterna stämplade JUDE i passen. De lade ner rasbiologiska institutet så sent som 1958.

Hämtat från Wikipedia.

Institutet bildades efter en motion som var undertecknad av riksdagsmän från alla riksdagspartier år 1921,[3] däribland bondeförbundaren Nils Wohlinoch den socialdemokratiske psykiatrikern Alfred Petrén – de båda motionerar senare också för tvångssterilisering. Allt tyder på att motionen om ett rasbiologiskt institut var författad av den pronazistiske professorn Herman Lundborg, den förste chefen för institutet.[4] Institutet hade inledningsvis ett brett stöd bland svenska intellektuella, men allt fler bytte åsikt och ifrågasatte dess vetenskaplighet och blev antinazister inför nazismens tillväxt. 

KD var också inblandade i nazismen, men inte lika allvarligt. Jimmie Åkesson påstod att partiet grundades av nazister. En sanning med modifikation kan jag påstå. SVT politiske talesperson Mats Knutsson sa att nazisterna i partiet sedermera blev uteslutna i partiet.

Men som jag skriver i inlägget så tycker jag vi kan lämna historien och se tiden framåt istället. Försöka göra något vettigt av den svåra situation vi har i Sverige f.n.

7 Comments

 1. Tack för de orden Nils, det värmer! Politik ska man egentligen inte skriva om, men det är ett effektivt sätt att få igång någon läsare. Jag har mina åsikter, de kan omöjligt delas av alla läsare. Du verkar gilla mina bravader i Thailand. Du blir du nog glad när jag börjar publicera min serie ”Mitt liv i Thailand” Den handlar om hur kär jag varit två gånger och alla misstag som hände med det. Kan bli att jag kör den på min egen blogg.

 2. Tråkig debatt.
  Låt dom som vill läsa Wolgharts Kåserier, ni andra kan väl bara släppa det.
  Han har sina åsikter, men han står oftast för dom.
  Så han kan nog be om ursäkt själv om det skulle behövas.
  Tycker det är lite kul att läsa om hans fram & baksteg i Thaihland och Lindesberg.
  Så låt gubben frodas.

 3. Pjotor
  På två rader nämnde jag historian i ett sammanhang. Det var inte det bloggen handlade om! Men jag vågar skriva med mitt namn och inte dölja mig bakom en signatur.

  Per-Anders Larsson
  Jag gillar när folk kommenterar. Just dina tycker jag oftast du tagit på rätt sätt. Tycker jag har rätt att kalla mig fattigpensionär med 9072 kr före skatt. För att jag skall kunna leva i Thailand vintertid, får jag försaka mycket annat, t.ex. tandvård. Kan bli att jag redogör min ekonomi som visar att det är fullt möjligt för en fattigpensionär att leva i Thailand om man som jag strävar efter det. Ta det lugnt med snöskottningen, blir det för jobbigt kan du nog få köpa en snöslunga av sonen för 3-4000 kr

 4. Det tog lite tid för mig att förstå, att se ironin. Men nu förstår jag att ”Wohlgart” inte finns på riktigt. Den så kallade ”Wohlgarts” alster är så fulla av dumheter och motsägelser att allt annat är uteslutet. ”Wohlgart” kallar sig fattigpensionär, men tillbringar halva året i Paradiset Thailand. ”Wohlgart” skrev att han inte hade råd att laga tänderna, men tar lyxigt förstaklassflyg till värmen. ”Wohlgart” låtsas inte begripa hur Sveriges riksdag fungerar och sprider ”sanningar” om nazismens rötter i Svenska partier. Det senare tar han tillbaka för att ”historia är inte så viktigt”. Jag erkänner, jag gick på skämtet om den så kallade ”Wohlgart”. Jag fick mig ett gott skratt och sorterar nu in honom bland Benny Hill och Mr Bean.

 5. Det var ju du som började skriva om historien, även om det du skrev var fel. Det är lite märkligt att sedan uppmana andra till att inte ”hänga upp sig” på historien.

 6. OK, nazistiska rötter kan vara fel uttryckt av mig. Sprida lögner vill jag inte göra, korkad eller inte, kan jag inte bedöma. Men helt klart var sossarna med och rättade sig efter nazisterna, även om ingen vill veta av det nu. Det var de själva också som avvecklade institutet 1958. Men som sagt, inte bara sossar, det fanns även bland andra partier. Tycker i och för sig inte att historian är viktig, varför hänga upp sig på den?

 7. De refererar till en wikipediaartikel där det står att att socialdemokrater och skrev en motion från flera olika partiet om tvångsterilisering och inrättande av ett rasbiologiskt institutet. Hur kan man utfrån det dra slutsatsen att socialdemokraterna har härstamnar från nazisten.

  Att du skriver så beror ju antingen på att du är korkad eller att du medvetet vill sprida lögner. Oavsett borde du eller redaktören be om ursäkt för ditt dravel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.