Wohlgart uppgraderar sig – eller datorn

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har haft en hektisk och teknisk vecka och i förebyggande syfte uppdaterat sitt Windows i datorn. Allt fungerar, men ingenting är som tidigare. Kanske var allt bättre förr? Läs Wohlgarts blogg här.

Jag har fått några nya patienser

Skulle uppgradera min dator till Windows 10. Först provade jag själv, men det stod på utrikiska, en del begrep jag och en del inte. Jag valde därför att åka till ett dataproffs som jag känner. För övrigt han som köpte mitt modulhus jag hade i Pattaya tidigare. Efter två timmar ringde han och sa att det var klart.

Nu hade jag fått något nytt att sätta mig in i. Än så länge har jag hittat det jag ska. Men ett problem är att det kommer upp en svart ruta lite då och då när jag sitter och skriver. Det är väldigt störande. Den vill att jag skall söka efter saker jag inte är ett dugg intresserad av.

Hade Windows 7 tidigare, men efter nyår finns ingen hjälp att få med det. Därför var det bäst att ta tjuren vid hornen och lära sig Windows 10 redan nu. Har upptäckt lite finesser jag inte hade i Windows 7. Jag har fått tillgång till några patienser, t.ex. Jag kan också ta ett kort på mig själv via datorn, det har jag inte sett förut.

Så visst, det behöver väl inte vara fel att lära sig något nytt. Jag gnällde när Windows XP försvann, det tycker jag var kanonbra. Det här blir säkert lika bra det, när jag får hålla på ett tag. Så får vi se hur länge det finns tillgång på back-up på detta. Vissa program är tydligen redan på väg att försvinna. Det är viktigt att man säkerhetskopierar, annars kan det bli problem vid ett hårddiskhaveri läser jag i PC tidningen. Det är väl förresten ganska självklart.

Ett problem som nu finns är att alla appar på mitt skrivbord har försvunnit. De finns säkert kvar, men jag hittar dem inte. Eller rättare sagt, jag hittar inte skrivbordet. Kommer jag bara ihåg vad jag döpt dem till, kan jag söka och få upp dem. Det är ännu så länge krångligare.

Mer än så här blir det inte, Nu måste jag börja med mitt matlagningsrace, städerskan kommer i morgon kl. 9.00. Det blir hon som inte har något system på var sakerna ska vara. Men hon har en annan fördel ingen av de andra har, hon kan sy.

Förra veckan tog hon med sig ett par byxor samt ett par som jag har skrotat som hon kan plocka delar av. Nu får jag se vad det kostar, kan säkert bli billigare att köpa nya byxor. Men jag hatar att köpa kläder och man måste veta vilken storlek man ska ha. Förr fanns en klädaffär bredvid MEJK som drevs av en Ardesjöare. Hon var helt underbar.

Hon tittade på mig uppifrån och ner varje gång och gick genast och hämtade rätt storlek. Men allt som är bra försvinner, hon sålde affären till MEJK och slutade där efter ett tag. Finns en där nu också som är hyfsat bra, men jämförbar med Ardesjö är hon absolut inte.

Nej, jag tycker som Michael Tretow, Det var bättre förr

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.