WSK Lindesberg tog fin skalp

i LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Trots att en hel femma saknades vann WSK Lindesbergs söndagens träningsmatch hemma mot duktiga Surahammar. Matchen slutade 5-3 (2-1, 1-1, 2-1).

-Jättebra, säger tränaren Ronnie Pettersson. Surahammar kom ändå trea i division 1 förra säsongen.

Ingen hade nog protesterat om matchen hade slutat på ett annat sätt, men med ett svårforcerat försvar och en bra målvakt visade WSK Lindesberg att man är på rätt väg.

-Tyvärr har det varit så här i varenda träningsmatch, säger Pettersson. Att vi har saknat flera spelare, men klarat det ganska bra ändå. Men visst börjar vi hitta rätt i det spel vi vill spela.

Inför debutsäsongen i ettan har WSK Lindesberg bytt spelsystem och Ronnie Pettersson har nu ifört ett 2-2-1-system.

-Vi har aldrig spelat så tidigare, men jag tror det är helt rätt, säger han. Spelarna börjar behärska hur vi ska spela.

Matchen mot Surahammar blev en nagelbitare. 2-1 efter första perioden, men ett snabbt kvitteringsmål av Surahammar skapade nerv. WSK lyckades åter ta ledningen inför den sista tredjedelen, som blev en riktig rysare.

Direkt i inledningen av den tredje perioden drog WSK-spelaren Mattias Landgren på sig en utvisning som Surahammar utnyttjade direkt genom att kvittera. Gästerna hade sedan det mesta av spelet till dess Mattias Pettersson ordnade 4-3 halvägs in i perioden, assisterad av Ola Larsson.

Tröttkörda spelare kämpade sedan, men när Mattias Landgren drog på sig ett matchstraff efter 15.22 trodde nog de flesta att kvittering skulle komma. Men som så ofta när ett lag trycker på lyckades WSK:s Fredrik Andmarken på egen hand förpassa bollen i mål fram till 5-3.

-Vi grejade det och att besegra Surahammar är förstås något vi tar med oss, säger Ronnie Pettersson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.