Elin Axelsson (S), Conny Ärlerud (M) och Per Söderlund var några av de politiker som hade åsikter om valet av Inga Ängstegs efterträdare.

Ytterligare ett fullmäktige utan politik

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Kommunfullmäktige i Lindesberg blir en alltmer ointressant företeelse för varje sammanträde. Under måndagens sammanträde fanns inte en enda politisk fråga på dagordningen.

Varför ingen initierar debatt om droger, ekonomi eller skolan är obegripligt.

Måndagens sammanträde i Lindeskolans aula klarades enkelt av på under en timme. Någon frågeställare under den avslutande punkten ”Allmänhetens frågestund” fanns inte heller och politikerna fick tidigarelägga kvällsfikat med en kvart.

Det blev lite debatt dock, men enbart för ett valärende då centerpartisten Inga Ängsteg hade avsagt sig sin plats som andre vice ordförande i kommunfullmäktiges presidium. En blaha-debatt egentligen, men ändå uppfriskande när majoriteten och oppositionen inte är riktigt överens.

Mer än så blev det inte. Vän av ordning kan undra varför inte någon av partiföreträdarna initierar en riktig debatt i kommunfullmäktige. Som nämns i ingressen kan ämnen som droger, kommunens ekonomi eller skolresultaten debatteras, men någon måste ta initiativet.

Kanske vill inte den nuvarande majoriteten visa en politisk skillnad inom den styrande kvintetten av partier eller kan man helt enkelt inte? Och varför initierar inte ordföranden Arnold Bengtsson debatter?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.