Zarah vill väcka ungas konstintresse

i KULTUR/NÖJE/NORA/Okategoriserade

Zarah_bwNORA. Det är andra gången Zarah Virtanen Windh ställer ut sina alster. Denna gång är det en ”smygtitt” inför en större utställning i vår. Hon hoppas kunna väcka andra ungdomars drömmar om en att jobba med konst.

– Jag vill visa vad man kan göra i Nora när man har drömmar som ung, säger en stolt Zarah.

Sedan ett år tillbaka har Zarah jobbat med sin konstutställning på fritiden. Utställningen ska bestå av flera delar med fotografier, film och ljud. Temat är prinsessor. Genom levande modeller har hon gestaltat olika prinsessor från sagovärlden. Kläder, modeller och omgivningar har planerats noggrant för att utrycka hennes bild av sagofigurerna.

– Nu kan jag ta ett steg tillbaka och tänka att ”det här har jag gjort”, skrattar Zarah när hon ser på bilderna.

Att utställningen ska äga rum är klart och Zarah håller nu på och finslipar de sista detaljerna. Men vart utställningen ska vara är ännu oklart. Hon söker nu en lokal att vara i och gärna en lokal som tilltalar yngre besökare att komma till. Utställningen är tänkt att vara i två veckor och det blir bilder och ljud.

– Det finns inte så mycket utrymme för unga att visa sin konst, förklarar Zarah

Ordet konst är Zarah egentligen obekväm att använda för sina alster. Hon kallar sig kreatör istället och tycker att dagens konst inte speglar dagens ungdomars konst. Finkultur är inte Zarahs grej utan hon känner sig utelämnad. Hon vill väcka tankar hos unga så att de kan skapa sin egen konst.

– Konst är olika, det som är konst för unga kanske inte äldre ser som konst, förklarar Zarah.

Zarah-faktaruta

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.