Zikmund Mróz ny bjässe i Lindlöven

LINDESBERG. Lindlöven kommer att mönstra en reslig backuppsättning kommande vinter. Under onsdagen presenterades store Zikmund Mróz som nyförvärv.

Zikmund Mróz känns som en spännande värvning för Lindlöven. Mróz är stor (193 cm/103 kg) men skridskoskicklig och offensiv. Han fostrades i Örebros organisation som ungdom och junior, men valde under säsongen 2014/15 att ansluta till ett juniorlag i Tjeckien, något som också gav honom en plats i det tjeckiska U17-landslaget. De senaste sex säsongerna har Mróz tillbringat i USA och spel i EHL och NAHL.

Med sina 193 centimeter blir Zikmund en av Lindlövens resliga backar i vinter. Sedan tidigare finns Joshua Karlsson (205 cm), William Lindgren (194 cm), Philip Nyberg (191 cm) och Adam Björkman (189 cm) i laget.

-Zikmund är en back som gärna följer med i anfallen, berättar sportchefen Tomas Östlund. Rörlig på skridskorna, trots sin storlek. Vår tränare Jonas Dufåker hade Ziki under sin tid i U16 i Örebro och har bara gott att säga om honom. Han har meriter från U-landslaget i Tjeckien och senaste åren har han spelat i USA, men återvänder nu till Sverige och oss. Ska bli otroligt kul att få följa hans utveckling i vinter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.