Dagens kung - Asso Eliassi. Foto: Hasse Persson

Ruggig start bäddade för LIF-seger

LINDESBERG. LIF Lindesberg startade lördagens hemmamatch mot Vinslöv med något som såg ut som ett gigantiskt självförtroende. Man var dessutom effektivt som en maskin och de första 20 minuterna bäddade för en rättvis seger.

Matchen slutade 26-22 (13-8).

Det såg ruggigt bra ut i inledningen av lördagens match mot Vinslöv. Algot Hane var felfri på sin kant, Jesper Nilsson fick Vinslöv att bli skotträdda och Robert Mjörnander tog det mesta mellan stolparna. Så såg det ut i ungefär 20 minuter, innan scenariet blev ett annat. Mjörnander fick en boll på näsan och tvingades byta och flera LIF-spelare tröttnade betänkligt. De sista tio minuterna var allt annat än bra.

Vinslöv lyckades inte lösa LIF Lindesbergs spel i den andra och det var antagligen synd att LIF inte fick fylla arenan med hejande publik. 9-1 under de första elva minuterna i den andra och matchen var förstås punkterad.

Många satt förmodligen hemma och försökte titta via Solidsport på datorn. Tyvärr är detta Solidsport av bedrövlig kvalitet och vän av ordning kan nog tycka att Solidsport måste snäppa upp flera steg för att inte bli hatade. Under lördagen funkade sändningen nästan hyggligt, men bildkvaliteten var extremt dålig. Tar man betalt för en tjänst måste man faktiskt kunna leverera. Skärpning.

En glädjande nyhet för dagen var att mittsexan Fatlum Ahmeti återkom i spel efter en kvart i den första. Lite ringrostig såklart, men förmodligen släppte Fatlums återkomst på pressen för Asso Eliassi, som förmodligen gjorde sin bästa insats i LIF-tröjan och var helt felfri.

Sammanfattningsvis en riktigt bra insats av LIF Lindesberg, där avslutningen av båda halvlekarna måste skapa en del huvudvärk för LIF Lindebergs tränare Stefan Karlsson. LIF hade som mest 12 mål upp. Segern innebär två viktiga poäng och nu gäller det att hålla i dagens insats i mer än en match.

Mål LIF Lindesberg: Asso Eliassi 7, Algot Hane 6, Jesper Nilsson 3, Gustaf Ekström 3, Fabian Lindholm 2, Karl Zetterlund 2, Max Broman 1, Joel Karlström 1, Fatlum Ahmeti 1.

2 Comments

  1. Vilken larvig kommentar! Är det någon moster eller faster som skriver? Tänk om 24i skulle ha skrivit så som kommentaren antyder hade man kunna gett ut en bok om Fatlum varje år. Kul med en bra match, men ska man förtjäna bra rubriker måste man vara bra i mer än en match. Källberg på 24i kunde ha sågat tidigare. Var glad att han inte gjort det…

  2. Ursäkta men varför nämns bara Eliassi en gång och under Fatlums namn? Som att han endast spelar bra för att Fatlum är tillbaka. Som att hans ”återkomst” har något med hans spel att göra..?
    Han spela en grym match och det har igen med någon att göra

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.