Shpetim Hasani klar för Nora BK

i NORA/SPORT

NORA. Nora BK drog längsta strået i jakten på Degerfors skyttekung Shpetim Hasani, 35, och kan nu presentera årets värvning i division 2.

– Hasani är ett nyförvärv som kommer tillföra enormt mycket för laget och föreningen, både på och vid sidan av planen, skriver Noras sportchef Peter Palmqvist i ett pressmeddelande. Det är ingen tvekan om att han kommer få en nyckelroll i laget under de kommande säsongerna.
Shpetim Hasani har ett digert CV. Han kom till Degerfors och Superettan 2005 från turkiska Bursaspor och fortsatte till Kalmar FF och Allsvenskan. Hasani gick tillbaka till Degerfors efter sejouren i Kalmar för att spela två säsonger och efter ett gästspel i Sirius fortsatte karriären i IFK Norrköping. 2012 blev Örebro SK ny klubbadress med spel i både Superettan och Allsvenskan och därefter väntade en tid i Gòrnik Leczna i polska högstaligan. På sommaren 2016 återvände Hasani för tredje gången till Degerfors, där han spelat den senaste säsongen.

– Vi är förstås mycket glada över att han valde Nora BK, skriver Peter Palmqvist. Med barn och familj samt nyinköpt hus i Örebro så vill Shpetim lägga mer tid med familjen och vägde in både restid till träning och matcher i sitt klubbval.

Shpetim Hasani är förstås en supervärvning i division 2 och att han tidigare spelat med Anton Westerlund i ÖSK och med Oscar Klasson och Oliver Nilsson i Degerfors innebär förstås att han vet en hel del om vilken klubb han kommer till.

Hasani är en riktig skyttekung som levererat 24 mål i Allsvenskan, 63 mål i Superettan samt 5 mål i polska ligan plus ett antal mål i svenska cupen och i intertotocupen.

– Då är inte hans båda mål mot Djurgården i Svenska Cupen i februari inräknade, han var då stor matchhjälte tillsammans med Oscar Klasson då Degerfors skrällvann med 2-1 på Tele2 Arena, skriver Peter Palmqvist.

Nora BK och Shpetim Hasani har kommit överens om ett tvåårskontrakt och värvningen har varit möjlig med hjälp av externa sponsorer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.