Visby/Roma för bra för Löven

Löven_Visby1LINDESBERG. Lindlövens hemmapremiär i Allettan slutade med förlust mot Visby/Roma. Matchen slutade 1-5 (1-2, 0-1, 0-2).

– Siffrorna är alldeles för stora, säger Löventränaren Staffan Tholsson. Vi gav bort tre mål.

Förväntningarna och förhoppningarna var stora inför Lindlövens hemmapremiär i Allettan mot Visby/Roma. 625 åskådare hade sökt sig till Lindehov och Lövenspelarna kände säkert av förväntningarna.

I de första bytena tog Lindlöven också kommandot, men Visby/Roma är ett mycket bra lag som spelar med ett riktigt högt tempo.

Gästerna fick också snabbt en 2-0-ledning att luta sig mot.

– Det klart bästa laget jag mött i vinter, säger Lindlövens forward Patrik Säfström direkt efter matchen. Jag tror de kommer att gå rakt igenom den här serien.

Tränaren Staffan Tholsson valde dock att vända på resonemanget.

– Jag tycker det är bra att få möta de här lagen tidigt i serien, säger han. De hade ett högt tempo och det kommer vi att få lite nytta av i framtiden. Jag har sett även Nyköping och de har också ett jäkla tempo.

1-2 efter den första perioden. Lite bättre försvarsspel i den andra och en tredje med två baklängesmål som kanske borde kunna stannat vid chanser.

– Det jag tycker är synd är att vi skitar till siffrorna med individuella och onödiga misstag, säger Tholsson. Vi hade nog varit tvunga att ta ledningen för att kunna skaka Visby/Roma. Då hade säkert matchen kunnat se annorlunda ut.

Tholsson tar dock förlusten med ro.

– Nej, så här kommer det att se ut. Det är inte Ore vi möter nu.

Ändå är inga spelmässiga förändringar att vänta.

– Jag tycker det bara är att se framåt, säger han. Jag tycker det är rolig hockey och siffrorna ljuger ju litegrann. Visby var ett bra mål.

Bäst i Lindlöven var förstalinan med centern Niklas Ottosson flankerad av Simon Jellvert och Patrik Säfström. Roligt även att se powerforwarden Marcus Jonasén, som förmodligen är Visby/Romaspelarnas samtalsämne under hemresan. Han var inte populär med sitt fysiska spel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.