Jesper Nilsson var återigen poängbäst i LIF Lindesberg.

LIF Lindesberg förlorade mot Skånela

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

MÄRSTA. LIF Lindesberg började bäst i söndagens allsvenska möte mot Skånela på bortaplan. Ledning i halvtid, men hemmalaget vann den andra halvleken överlägset.

Skånela-LIF Lindesberg slutade 30-27 (13-16).

LIF Lindesberg hade 25-25 med tio minuter kvar att spela, men som alltid kom matchen att avgöras under de sista tio, den del av årets matcher som LIF visat svaghetstecken eller brist på smarthet.

Skånela, som var favorittippat, hade uppenbara problem med LIF i inledningen, i hela den första halvleken och långt in i den andra – men var bäst när det gällde. Nu tvingades LIF förändra en del då Heman Bosson åkte på ett direktrött kort i början av den andra halvleken, något som kanske förklarar en del.

I nästa match möter blir det returmöte med Skånela hemma i Lindesberg Arena på söndag.

Poäng LIF Lindesberg: Jesper Nilsson 6, Filip Ottosson 6, Albin Järlstam 6, Fatlum Ahmeti 3, Max Broman 2, Herman Bosson 2, Fabian Lindholm 1, Marcus Mattsson 1.