Carl Skärström gjorde Lindlövens enda mål mot Boden (Arkivbild).

Lindlöven förlorade jämn match mot Boden

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

BODEN. Lindlöven gjorde en bra match mot Boden på söndagen men förlorade med två mål sedan Boden avgjort i matchens slutskede.

Boden-Lindlöven slutade 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

Boden är ett bra lag med ett riktigt bra försvar, något man visade när Lindlöven besökte Björknäshallen i Boden på söndagen. Ett insläppt mot Lindlöven trots 32 skott emot är riktigt vasst.

Lindlöven gjorde sitt, men kom inte upp i normal effektivitet vad gäller målskyttet. Lindlöven tog ledningen i matchinledningen när Boden fått en tidig utvisning och fick en smakstart. Tyvärr kunde Boden kvittera i samma period och kunde dessutom ta ledningen när Lindlövens Anton Schagerberg satt utvisad i den andra.

Lindlöven tryckte på för en kvittering, men när Löven-tränaren Jonas Dufåker valde att plocka målvakten Isak Mantler med minuten kvar att spela blev man straffade. I tom kasse kunde Bodens William Dageryd sätta slutresultatet 3-1.

En jämn match där hemmalaget drog det längsta strået. Skottstatistiken slutade 34-32.

Lindlöven är nu spelledigt i veckan och spelar på lördag hemma mot Tegs SK och på söndag hemma mot Piteå HC.

Mål Lindlöven: Carl Skärström.