Två bra halvlekar – av fyra

i NORA/SPORT

NORA. Nitro Nora BS tränar hårt just nu men hann i helgen med två träningsmatcher i Behrn Arena, mot finska Botnia och Djurgården. En bra halvlek i vardera matchen gav en seger och en förlust.

NNBS inledde på lördagen mot finska Botnia, där gästerna inledningsvis var det bättre laget. Botnia spelade tajt och fysiskt och släppte inte till några ytor för NNBS. Den första halvleken var klart gästernas och Botnia ledde också med 3-1 i halvtid.

I den andra tog NNBS för sig mer och vårdade bollen bättre, vilket skapade lägen, men Botnia försvarade sig bra och höll undan. Matchen slutade 3-4 efter mål av Tomas Knutson , Sebastian Brandt, Mattias Söderman.

På söndagen stod Djurgården för motståndet och NNBS öppnade mycket starkt och ledning med 4-0 efter 13 minuter. Trots att DIF då tog en timeout och lyckades reducera var NNBS överlägset och gick till paus med 7-3.

I den andra repade sig Djurgården och NNBS-spelarna blev lite tama och DIF kunde sånär gå ifatt. Fyra raka hörnmål och ett distansskott ramlade in i NNBS-kassen och ställningen var 9-8 till NNBS med tio minuter kvar. Hemmalaget fick dock sista ordet och satte 10-8 i slutskedet.

Målen mot Djurgården gjordes av Tomas Knutson 3, Mattias Jansson 2, Mattias Söderman 2, Gustav Ekstedt, Moses Sjölander och Tomas Ahlström 1 vardera.