Hällefors en näringslivsraket även i år

BERGSLAGEN. Hällefors klättrar som en raket när Svenskt Näringsliv på tisdagen presenterade sin ranking över företagsklimatet i landets 290 kommuner. Hällefors klättrade 75 placeringar och ligger nu på plats 134.

För Hällefors del är det andra året man tar ett stort steg uppåt på rankingen. Efter att ha haft den föga smickrande placeringen 290 för några år sedan påbörjades en process för att skapa ett bättre företagsklimat och att det har blivit en framgångssaga går inte att ifrågasätta.

– Förra året tog Hällefors ett stort kliv framåt och det samma gäller i årets ranking där kommunen klättrar ytterligare 75 placeringar till en 134 plats. Hällefors är ett bra exempel på att det går att förändra när politiker, tjänstemän och företagare gemensamt jobbar för förändring, säger Karl Hulterström på Svenskt Näringsliv.

Även Nora går framåt, även om 13 placeringar åt rätt håll kanske enbart ska ses som ett trendbrott. Förra året hade man endast fem kommuner bakom sig i rankingen och den nya placeringen (plats 272) är inget att skryta med.

– Årets siffror visar att Nora är på rätt väg i samarbetet mellan näringsliv och kommun, säger Solveig Oscarsson (S), kommunstyrelseordförande i Nora kommun, som en kommentar till Svenskt Näringslivs näringslivsranking. Under året har vi haft en omfattande dialog med små och stora företag i Nora kommun och kommit framåt i frågor som rör både tillstånd och tillämpning av lagar och regler, kommunikationer, upphandling och gemensamma utvecklingsfrågor, säger Solveig Oscarsson.

Både Lindesberg och Ljusnarsberg tappar positioner, men Ljusnarsberg har ändå den bästa positionen i 24i-området med placering 131. För Lindesberg ser det dock dystert ut. Ett tapp på 31 platser gör att man nu befinner sig i bottenskiktet på plats 269.

3 Comments

 1. Är nog en bit till att gå !

  I Nora finns utmärkta utvecklingsmöjligheter.

  Läser man ex på blocket; så finns det en komplett fabrik, bara att flytta in. Ett antal resturanger,
  bara att elda på under stekpannan.
  Vill man sälja prylar, så är det bara att välja butik.

  Nu gäller det för Oskarsson, att i samarbete med
  näringslivet, skaffa kunder, som drar likt turister i horder till Nora.
  Olika ”utvecklingschefer” i hyfsad lönegrad finns också att tillgå.

  Visst känns det skönt att det finns jobb att göra !

 2. Jadu Solveig Oscarsson… Om du hade läst på om rankingen innan du uttalade dig så hade du kunnat se att det enda område omdömena om kommunen förbättrats mer än marginellt är ”konkurrens från kommunen”. Så du får nog förklara på vilket sätt dina och kommunens insatser påverkat det istället för att komma med de vanliga flosklerna.

 3. All heder till s johansson som med sin enorma vilja att höja Nora till skyarna
  Äntligen har lyckats vända trenden.
  Din positiva inställning har äntligen givit resultat. Tack.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.