Jänkare in i Lindlöven – Joey Strada

LINDESBERG. Lindlöven fortsätter att bygga ut sin trupp inför den stundande säsongen. Försvunnit i veckan har backen Markus Magnusson, som lämnat för Kiruna IF, men in har kommit en ung amerikan vid namn Joey Strada.

-Kul att det löste sig så att Joey kunde ansluta till oss, säger sportchefen Tomas Östlund. Han kommer hit för att vara en producerande spelare.

Amerikanen Joey Strada var på ingång redan för några veckor sedan, men Lindlöven bromsade hans ankomst på grund av att Covid-19 härjade i truppen. Joey landade dock på Arlanda under onsdagen, men har varit tvingad till 48 timmars karantän och alltså ännu inte varit på is i Sverige.

Joey Strada är född 1999 i Scottsdale, Arizona och har spelat i de amerikanska juniorligorna under flera säsonger, med bra poängresultat. Lindlöven förlorade inför den här vintern Carl Skärström till Östersunds IK, men får in en liknande spelare med ett ännu bättre CV än Skärström. Säsongen 2018/2019 spelade de båda i sammaliga, NAHL, och samtidigt som Skärström gjorde 6+23=29 på 58 matcher i Odessa Jackalopes svarade Joey Strada för 18+42=60 i Aberdeen Wings. Strada gjorde dessutom 10 poäng i slutspelet. Båda spelarna var under den säsongen flitigt utvisade men plus/minus-statistiken talar för Strada. Plus 22 för Strada och minus 19 för Skärström.

-Vi har fått bra recensioner på Joey och det ska bli spännande att följa honom i vinter, säger Tomas Östlund.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.