Johan Isacsson klar för Linde Volley

LINDESBERG. Ismo Peltoarvos efterträdare som tränare i Linde Volley är nu klar. Svenska herrlandslagets förbundskapten Johan Isacsson tränar från och med i höst SM-silvermedaljörerna från Lindesberg.

– Jag är jättenöjd, säger Linde Volleys sportchef Roger Larsson. Det här känns jättebra.

Det har varit på gång en tid, men först idag blev det klart att Johan Isacsson tar över som tränare i Linde Volley. Isacsson kommer troligtvis och parallellt att fortsätta som förbundskapten för herrlandslaget.

– Vi får ytterligare en topptränare till Lindesberg, säger Roger Larsson. Och ambitionen är att det här ska kunna bli långsiktigt.

Johan Isacsson, med en meritlista längre än Ica-kvittot efter julmatshandeln, tillträder sin tillsvidareanställning den 1 augusti.

– Jag tror det här var väldigt attraktivt för Johan, säger Roger Larsson. Nu får han en bättre chans att följa herrarna hemma i Sverige, samtidigt som han ställs inför en riktig utmaning i Lindesberg.

Johan Isacsson har tränat både herrar och damer och blev guldtränare med Sollentunas damlag 2007. Att Linde Volley står inför ett generationsskifte passar säkert Isacsson perfekt.

– Johan är en spelarutvecklare, förklarar Roger Larsson. Det tror jag passar perfekt. Han är en dyr, men väldigt bra lösning för oss.

TOMAS KÄLLBERG

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.