LIF Lindesberg förlorade poäng i slutet

i LINDESBERG/SPORT

JÖNKÖPING. Det såg ut att gå mot seger när Albin Järlstam satte 25-27 med 1.27 kvar att spela, men ödet vill något annat. Topplaget Hallby gav inte upp och när slutsignalen ljöd visade resultattavlan 27-27 (17-14).

Egentligen ska inte den här typen av vändningar kunna ske på allsvensk nivå. Tvåmålsledning med 1.27 kvar att spela blev 26-27 med 1.10 kvar, men med 48 sekunder kvar tog LIF Lindesberg timeout i bollinnehav och 48 sekunder ska man kunna döda.

Nu blev det inte så och Hallbys Charles Hugosson kunde kvittera med sex sekunder kvar och LIF fick se en oerhört värdefull poäng blåsa iväg.

Nå, en poäng borta mot topplaget Hallby är förstås bra och LIF Lindesbergs andra halvlek förtjänar 28 minuters beröm. Man vände ett tremålsunderläge i halvtid och visade att man kan.

LIF Lindesberg klättrade nu ovanför kvalstrecket och möter närmast Anderstorp hemma i Lindesberg Arena nästa tisdag.

Mål LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 8, Axel Magnusson 7, Albin Järlstam 4, Bashkim Gashi 3, Jesper Jakobsson 2, Jesper Nilsson 1, Lucas Lidbeck 1, Karl Zetterlund 1.