LIF Lindesberg skrällvann i Jönköping

JÖNKÖPING. LIF Lindesberg gjorde det oväntade och vann söndagens bortamatch mot serietrean Hallby i trånga Jönköpings Idrottshus. När slutsignalen ljöd visade resultattavlan 31-36 (13-17).

– Det här var en riktigt tung skalp, säger LIF-tränaren Erik Axelsson. Det var stabilt.

Ingen säger nog emot Erik Axelsson. Hallby är ett topplag, men fick på söndagen känna på vad Bergslagen har att bjuda på. Lagledaren Bengt Zetterlund sade redan på lördagen att han hade en känsla av att LIF skulle lyckas mot Hallby.

– Vi spelar fantastiskt bra som helhet, säger Erik Axelsson. Hallby gick ifatt i början av andra, men 3-2-1 och rätt höjd på rätt gubbar och ett samlat spel på rätt gubbar gjorde att vi redde ut det här. Dessutom måste man ju höja Albin Järlstam, som gör en fantastisk insats offensivt.

Trots segern ligger LIF Lindesberg kvar på en kvalplats, men kanske har spelarna börjat förstå att man inte ska förminska sig.

– Såklart ska vi suga på den här karamellen idag och kanske lite i morgon, säger Axelsson. Men nu måste vi vara ödmjuka inför dubbelmötet mot Tumba.

Men hallå, Erik. Nog måste ni visa lite mer självförtroende efter en seger som denna?

– Visst, det här är min tyngsta skalp som tränare och ett kvitto i sig. Jag hoppas att vi kan ha med oss den här känslan i fortsättningen.

Du kommer att sova gott när du kommer hem till Borlänge sent inatt?

– Jag kommer inte hem till Borlänge förrän på tisdag. Träning i morgon och tisdag och jag får väl säga att det är tur att man har en fantastisk fru och familj.

Posted by on 3 december, 2017. Filed under LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till LIF Lindesberg skrällvann i Jönköping

  1. Gunnar Lindgren

    4 december, 2017 at 18:52

    Grattis Lif Killar och Erik och Solis som fått in Energi i Laget, ta med detta vidare / Gunnar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.