Alexander Kovalonok sätter 2-1 mot Eskilstuna Linden.

Lindlöven vann tidiga seriefinalen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG (UPPDATERAD). Lindlöven fortsätter trenden och vann på fredagskvällen den tidiga seriefinalen mot Eskilstuna Linden, trots en bedrövlig start. Lindlöven behåller därmed förstaplatsen i tabellen.

Lindlöven-Eskilstuna Linden slutade 5-2 (2-1, 2-1, 1-0).

Lindlöven inledde fredagens match minst sagt osäkert och gästande Linden kunde ta ledningen redan efter fem minuter genom skarpskytten Huga Ollila. Målet fick dock Lindlöven att vakna till och Lindlövens just nu bäste forward Alexander Sunnefors kunde kvittera ett par minuter senare efter ett fint anfall med sidledsförflyttning på Lindens målvakt. Skicklige Alexander Kovalonok fick sedan ett friläge i PP som han utnyttjade kliniskt.

Lindens Hugo Ollila kvitterade omgående i den andra perioden, men Lindlöven tog åter kommandot när Joel Kiirikki och Anton Widmark skapade en 4-2-ledning till hemmalaget efter två perioder.

Linden gjorde vad man kunde i den sista akten, men Lindlöven slet för att hålla ledningen och i slutskedet kunde Max Lalander slå spiken i kistan.

Lindlöven står nu över söndagens omgång och möter i nästa match Grums på bortais.

Mål Lindlöven: 1-1 Alexander Sunnefors (Anton Widmark, Joakim Lilliehöök), 2-1 Alexander Kovalonok (Maksim Semjonovs, Jesper Broeng), 3-2 Joel Kiirikki (Edwin Lindström, Simon Brännvall), 4-2 Anton Widmark (Alexander Sunnefors), 5-2 Max Lalander (Maksim Semjonovs, Alexander Kovalonok).