Sjukvården oroar KD i Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT. I ett uttalande/debattinlägg från Kristdemokraternas årsmöte i Lindesberg uttrycker KD en stor oro för sjukvården i den norra länsdelen. Läs kristdemokraternas debattinlägg här.

Kristdemokraterna oroas över lasarettets framtid

Vid sitt årsmöte uttryckte Kristdemokraterna i Lindesberg sin oro rörande sjukvården i den norra länsdelen. Detta på grund av den debatt som förekommit i massmedia om sjukhuset i Lindesberg. Där går det att läsa om verksamheter som dras ner, om kirurgflykt, om akutverksamheten, om personalens oro för nedskärningar, om eventuella uppsägningar.

Likaså allmänhetens bekymmer om kompetens och öppettider främst med akutsjukdomar i åtanke.

Vi har svårt att se några utfästelser från rådande regionpolitiker om sjukhusets status framgent, om att antalet vårdplatser skall återställas främst på kirurgkliniken (6 platser), om det skall finnas dygnet runt akutverksamhet som den är i dag, om krafttag skall ske i rekryteringen av fast personal både i den slutna vården och inom de öppna mottagningarna.

Det underskott som regionen redovisar om fördubbling mot förra året (2016) väcker misstankar om förestående besparingar som kan slå hårt mot sjukhuset i Lindesberg.

Det vore önskvärt att man från ansvariga redovisade behov och ekonomi i verksamheterna på sjukhuset.

Kristdemokraterna i Lindesberg

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.