Berggren lanserar bok om stadskärnor

i NORA/Okategoriserade

NORA/STOCKHOLM. Norabostäders VD Jeanette Berggren är en av författarna bakom boken ”Utveckla din stad – en guide för städer med ambitioner”, som lanserades i Stockholm på torsdagen.

– Det här projektet startades innan jag började i Nora, men hänger väl ihop med min nuvarande roll, säger Berggren.

Boken lanserades i samband med Stadens Dag på Nordic Light Hotel i Stockholm.

– En attraktiv stadskärna är en viktig fråga för den lokala samhällsutvecklingen. Stadskärnan är ett skyltfönster för hela traktens välmående. Genom ett välorganiserat samarbete kan stadskärnans intressenter bättre ta vara på sina möjligheter och ta upp konkurrensen på allvar. Jag har i tjugo år fått möjligheten att på olika sätt att vara med och bygga samarbeten mellan stadskärnans olika intressenter runt om i Sverige. När jag i vintras tillträdde som VD för Norabostäder hade vi precis påbörjat bokprojektet och jag fick accept av min nya arbetsgivare på att fullfölja mina åtaganden med boken. Det känns jättebra att efter tretton år som VD för Svenska Stadskärnor få lämna vidare en del av mina uppbyggda kunskaper och erfarenheter”, kommenterar Jeanette Berggren.

Utgivare av boken är Svenska Stadskärnora och Fastighetsägarna och Jeanette Berggrens medförfattare är Rudolf Antoni och Tomas Kruth från Fastighetsägarna.

– Målgruppen är politiker, tjänstemän inom kommunerna, fastighetsägare och centrumutvecklare, säger Jeanette. Vi hade förbeställt 250 exemplar till lanseringen och har redan under lanseringen sålt 150 exemplar på plats.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.