Butik till salu – igen

Nillas bod 2NORA. Nillas bod i Nora är till salu igen, men denna gång är det rätt tid att sälja.

– Den här gången är beslutet definitivt, förra gången var jag tydligen inte klar, berättar en glad och lättad Pernilla Gustavsson.

Pernilla har drivit Nillas Bod i snart fyra år och resan har stundtals varit tung men de flesta minnen är ljusa. Från början startade hon med att endast sälja barnkläder  och leksaker. Allt eftersom kunderna strömmade till så ökade Nillas bod sitt sortiment med kontorsmaterial och senare även böcker. Den ökade näthandeln med böcker gjorde att Pernilla valde att plocka bort dessa ur sortimentet. Ändå känner hon att Norakunderna är köptrogna och fler och fler kommer in för att köpa kontorsmaterial.

På frågan vad som varit roligast med att driva butik i Nora är svaret lätt för Pernilla.

– Det är självklart kundkontakten, säger Pernilla och berättar om olika roliga möten intressanta personer.

En del kunder kommer in här och spenderar timmar i butiken, barnen kan rita och pyssla och vi har alltid tid för att prata med besökarna. Och Pernilla och hennes anställda har hela tiden tanken med sig om att ge bra service och skapa en bra stämning i butiken.

Även om Pernilla trivs med sin butik så känner hon nu att det är dags att göra något annat. Vad är inte riktigt bestämt men hon har flera krokar ute.

– Jag behöver något nytt att bita i, ler Pernilla

Hon hoppas att någon vill ta över butiken snart eftersom våren är en bra tid att dra igång och Pernilla tycker att den nya ägaren har ett guldläge att ta över i Nora med det bristande utbud av kontorsmaterial och barnartiklar som råder. De olika delarna i sortimentet gör att säljsiffrorna inte sjunker speciellt mycket de mörka månaderna av året. Och intressenter till ett köp av verksamheten finns i dagsläget. Det fanns det redan förra gången Pernilla tänkte sälja.

– Det behövs en driftig person med idéer, säger Pernilla om den önskade köparen av hennes butik.

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.