Sveriges första juggerfestival i Järnboås

Jugger1JÄRNBOÅS. Järnsvenskan 2015 – så heter Sveriges första juggerfestival och den kommer att arrangeras på Finnsjöstrand i Järnboås under den sista helgen i maj.

– Järnsvenskan är en fantastisk möjlighet att uppmärksamma jugger och ge fler människor chansen att få kännedom om den nya sporten. Det är svårt att tänka sig ett bättre ställe att vara på än Finnsjöstrand, säger Ruben Wickenhäuser, ledare för Järnboås IF:s Järnfalkar och huvudsamordnare för Järnsvenskan.

Järnsvenskan kommer att inledas med att jugger för tredje året presenteras på Metallsvenskan i Örebro den 30 maj och dagen efter kommer lagen till Finnsjöstrand för att delta i en turnering, som beskrivs både som en seriös idrottstävling och en rolig festival.

Under helgen i Järnboås kommer spelare och publik att ha Finnsjöstrand som centrum och där kommer man att anordna en rad kringaktiviteter med musik, bågskytte, loppis, utställningar och såklart fika- och matservering.

Järnboås blev först i Sverige med jugger och målet är nu att Järnsvenskan ska bli ett årligt återkommande internationellt idrottsevenemang för den nya sporten jugger.

Jugger har inneburit ett mycket positivt tillskott för bygden och kompletterar våra föreningars utbud på ett bra sätt. Inte minst för ungdomar som har fått tillgång till en ny, spännande aktivitet, säger Kristina Dybeck kommunikatör och webbansvarig för arrangörsföreningarna i Järnboås.

Det blir minst tio lag med i turneringen vid Finnsjöstrand. Därtill kommer eventuellt två barnlag att delta – ett från Järnboås och ett från Lindesberg.

– Tidigare turneringar har visat att jugger är en perfekt sport för at stödja internationellt utbyte mellan både ungdomar och vuxna. Det är en rolig sport med mycket fair play inbyggt, säger Ruben Wickenhäuser.

Arrangörer är Järnboås Idrottsförening i samarbete med Svenska Juggerförbundet. Evenemanget på Finnsjöstrand arrangeras i samarbete med Järnboås Bygdegårdsförening.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.