Lindesberg förvandlades till en sjö under en timme den 26 augusti 2012.

Ingen ersättning för översvämningen

Lindesberg förvandlades till en sjö under en timme den 26 augusti 2012.
Lindesberg förvandlades till en sjö under en timme den 26 augusti 2012.

LINDESBERG. Det blir ingen ersättning från Bergslagens kommunalteknik till det 15-tal fastighetsägare krävt detta och som drabbades hårt vid det kraftiga regnovädret som öste ned 25 millimeter regn under en timme den 26 augusti 2012.

Regnet, ett så kallat hundraårsregn, drabbade ett 65-tal fastigheter i Brodalsområdet i Lindesberg. De flesta drabbades av vattenskador och översvämmade källare.

Många påstod att kommunens ledningsverk var underdimensionerat och BKT lät därför utreda om så var fallet.

­– Det är oerhört tragiskt för de fastighetsägare som blev drabbade, både akut, men också efteråt med det arbete som de haft kring försäkringsfrågan, säger Kjell Karlsson, stf VA-chef på Bergslagens kommunalteknik.

Uppdraget att utreda gick till företaget VAP som nu har presenterat resultatet. Man har kontrollerat hur 450 fastigheters dagvattenledningar varit kopplade till ledningsnätet och utredningen visar att nätet inte varit underdimensionerat.

Bergslagens kommunalteknik har sedan dess fattat beslut om att inte betala någon ersättning till någon som krävt, varken enskilda fastighetsägare eller något försäkringsbolag.

– Vi förstår att fastighetsägare blir besvikna på detta svar från oss, men vi kan tyvärr inte ta på oss dessa extrakostnader som vi inte anser att vi är skyldiga till, säger Kjell Karlsson. Det vore inte rätt mot resten av våra kunder och abonnenter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.