LIF Lindesberg utklassade Rimbo

LINDESBERG (UPPDATERAD). Det var jämnt under de första tio minuterna när LIF Lindesberg tog emot Rimbo hemma i Lindesberg Arena på söndagskvällen. Därefter var det LIF som dominerade och kunde enkelt övervinna Rimbos irrationella spel.

Matchen slutade 46-29 (26-13).

Rimbo spelar ett spel som kan bli kostsamt. Så blev det på söndagskvällen mot LIF Lindesberg. Rimbos tränare Dick Tollbring vill ha ett irrationellt spel både framåt och bakåt, men har man inte spelarna för dagen kan det bli kallingarna ner – som mot LIF Lindesberg ikväll.

Att plocka ut sin målvakt blir allt vanligare i modern handboll, men detta offensiva 7-6-spel kräver att anfallsspelet alltid skapar golvyta, fart och utrymme, men Rimbo visade inte den kompetensen i söndagens match mot LIF Lindesberg. Idag visade Rimbo hur usel denna taktik är om inte laget är på topp. Med ett annat spel hade Rimbo åtminstone kunnat hålla siffrorna på en nivå som ingen höjt på ögonbrynen åt. LIF-tränaren Erik Axelsson brukar ”socialsurfa” ordet ”coachseger” då och då, något han säkert gör ikväll efter att ha övergett 6-0-försvar till förmån för 3-2-1-försvar, men Rimbotränare Dick Tollbring kan, om han vill, socialisera på Facebook eller Twitter och ta på sig en ”coachförlust” ikväll.

– Vi vann matchen genom att gå över till 3-2-1, säger LIF-tränaren Erik Axelsson. Vick fick nästan till en fullträff och tillägnar gärna matchen till Robert ”Robban” Johansson, så blir han glad där uppe också. Han gillade när vi gjorde över 40 mål.

Resultatet låter som en rejäl utklassning, men Erik Axelsson vidhåller det han sade innan matchen.

– Rimbo är ett otäckt lag och att gå till halvtidsvila med 13 mål upp kändes lite otäckt. Men det var starkt att vi inte tappade skallarna och jag är stolt över grabbarna som fattade att vi måste fortsätta att göra jobbet.

Mål LIF Lindesberg: Bashkim Gashi 8, Albin Järlstam 8, Fatlum Ahmeti 8, Jesper Nilsson 6, Oskar Erixon 6, Christoffer Thor 4, Jesper Jakobsson 3, Karl Zetterlund 2, Gustaf Ekström 1.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.