Rekordmånga deltog i Utmaningen

U1NORA. Det brukar vara en folkfest, men årets upplaga av Utmaningen slog alla rekord – både vad gäller antalet deltagare och åskådare.

-Men det var tungt, säger 24i-bloggaren Sven Mundhenke. Det är svårt att inte försöka hänga på alla andra.

Intresset för triathlon på kortare distanser ökar för varje år. Kombinationen simning, cykling och löpning gör att även korta Utmaningen blir en Ironman för de som deltar. Något rekord blev det inte i år, kanske beroende på vind och trängsel, men segraren Simon Undemar kom ändå i mål på 23.59. På damsidan vann Therese Karlsson, MIF Örebro på tiden 28.17.

Starten är extremt viktig när simningen endast mäter 150 meter. Det blir trångt och svårt att sträcka ut och många hindras. Dessutom har nog Utmaningen växt ur växlingsområdet mellan simning och cykel och många i det rekordstora startfältet på 140 deltagare hade problem att komma igång med cyklingen.

-Och cyklingen var tuff i år, säger Noratriatleten Staffan Isacsson direkt efter målgång. Det blåste och därför blev nog tiderna lite sämre.

De flesta tog sig dock i mål och för många var det en stor personlig seger.

Sluttiden för 24i-bloggaren Sven Mundhenke har ännu inte kommit när denna artikel skrivs, men Sven var ändå nöjd efter målgång – trots att han inte alls följt sin plan.

-Det är svårt, säger han. I simningen blir det bara smalare och smalare och trångt på slutet och dessutom var det kallt i vattnet. På cyklingen gick jag med i ett lite för tufft tempo, men det är så lätt att ryckas med. Och löpning, som är min sämsta gren, tja, där började jag med jättekliv men det varade inte så länge.

Sven får dock vila en dag. På söndag väntar Vansbrosimmet.

En olycka hände ovanligtvis i årets Utmaningen. En oaktsam bilist koliderade med en cyklist och ambulans tillkallades. Efteråt talades om en polisanmälan mot bilisten. 24i har i nuläget inga uppgifter om eventuella skador på den deltagande cyklisten.

24i kommer att publicera den fullständiga resultatlistan under lördagen.

TOMAS KÄLLBERG

U2 U3 U4 U5 U6U7 U8 U9 U10 U11 U12 U13 U14U16 U17 U18 U19 U20 U21 U22 U23U15U24 U25 U26 U27 U28 U29 U30 U31 U32 U33 U34

2 Comments

  1. Bilder går att ordna i mån av tid. Mejla oss på info@24i.se så ska vi se vad vi kan ordna. Tror Källberg tog över 500 kort och jag fick nog med en hel del tävlande i min kamera också.
    //Anna Magnusson

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.