S och C styr vidare – nu med hjälp av V

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/Okategoriserade

LINDESBERG. Så var det då äntligen klart hur Lindesbergs kommun ska styras politiskt under de kommande fyra åren. Socialdemokraterna och Centerpartiet fortsätter styra, men tar under de kommande åren hjälp av Vänsterpartiet. Detta meddelades vid en pressträff vid 14-tiden på tisdagen.

Inte helt oväntat fortsätter Socialdemokraterna och Centerpartiet att styra i Lindesberg. Men nu med ett mer aktivt valtekniskt samarbete med Vänsterpartiet.

– Vi fick frågan från Socialdemokraterna redan dagen efter valet, säger Ulf Axelsson (V). Vi stod upp för de allra svagaste i samhället under den förra mandatperioden och jag tror att vi vann på det, samtidigt som S förlorade. Vi kommer att fortsätta att slåss för de svaga och vi kommer att bli en nagel i ögat på Socialdemokraterna för att nå resultat i våra frågor.

Alla känner till det något låsta läget efter valet. Socialdemokraterna gjorde ett katastrofval och ett samarbete med enbart Centern skulle inte räcka.

– Välfärdsfrågorna är de frågor som förenar oss mest i det samarbetsdokument som upprättats, säger Socialdemokraternas ordförande Daniel Andersson (S).

– För mig känns näringslivsfrågorna viktiga, säger Jonas Kleber (C). Lindesberg har sjunkit oroväckande i ranking och det måste vi ändra på.

Detta samarbetsdokument har skrivits under av Socialdemokraterna och Centerpartiet och 24i kommer att återkomma till dokumentet i en senare artikel.

Vad gäller vilka politiker som kommer att styra i kommunstyrelsen och nämnderna är inget klart. Centerpartiet kommer att behålla greppet om socialnämnden och Socialdemokraterna kommer att fortsätta styra kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden.

– Just nu pågår en nomineringsprocess, säger Jonas Kleber och Daniel Andersson. Vilka personer som blir kommunalråd blir klart i november.

– Det enda som är klart är att Vänsterpartiet inte får något kommunalråd, säger Ulf Axelsson med ett snett leende.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.