Spendrups tar över Måltidens Hus

i HÄLLEFORS/NÄRINGSLIV

Måltidens_HusGRYTHYTTAN. Loka Brunn förstärker sin satsning inom mat- och upplevelsesektorn ytterligare. Nu är det klart att Loka Brunn tar över driften av Måltidens Hus i Grythyttan.

– Jag är oerhört glad och stolt över att vi har fått förtroendet att ta över driften i Måltidens Hus. På detta sätt förstärker vi ytterligare bandet mellan akademin och näringslivet, säger Mia Spendrup, VD för Loka Brunn i ett pressmeddelande.

Spendrups köp av Loka Brunn var strategisk och genomtänkt. Resurser och tid lades på att uppdatera det gamla brunnskonceptet. Nästa steg var att förvärva Grythyttans Gästgivaregård, vilket man gjorde den 1 maj 2014.

Nu tar man alltså nästa steg genom att överta driften av Måltidens Hus med allt vad det innebär i samarbetet med Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet som erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap.

– Det är väldigt glädjande att Loka Brunn valt att gå in som en aktör i Måltidens Hus efter diskussioner med Örebro universitet. De har en stark kompetens för att driva och utveckla verksamheten, till gagn för Måltidens Hus och Campus Grythyttan. Det stärker också det redan befintliga samarbete som institutionen idag har med Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård, säger Stefan Wennström, Prefekt vid Restaurang- och hotellhögskolan.

Måltidens Hus är ett av Bergslagens största besöksmål med omkring 50000 besökare årligen. Verksamheten består främst av lunchrestaurang, guidade turer, konferens, aktivmatlagning, en butik med lokalproducerade råvaror och måltidslitteratur samt en caféverksamhet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.