Danfo köper upp Hyrtoaletten

i HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV/NORA

NORA. Noraföretaget Danfo AB köper upp tidigare samarbetspartnern Hyrtoaletten AB. Köpet innebär en naturlig utökning av Danfos verksamhet.

– Det känns väldigt bra för företaget som helhet, säger Mikael Magnusson, koncernchef för Danfo International. Vår produktportfölj blir nu ännu bredare och kommer att lösa fler typer av kundbehov i linje med vad marknaden behöver.

Att Hyrtoaletten AB passar in i Danfos sortiment, portfölj och verksamhet går inte att tvivla på. Bolagen har redan ett överlappande kundsegment och Danfo tillgodoser drift och skötsel av toaletter för miljontals besökare årligen där Hyrtoaletten redan idag är en av Danfos samarbetspartner.

Hyrtoalettens tidigare ägare Pia Arvidsson kvarstår som Hyrtoalettens vd och all befintlig personal följer med i affären.

– Vi ser fram emot att vara en del av Danfo och jag är säker på att kombinationen Danfo – Hyrtoaletten kommer att vara väldigt positivt för personal, kunder och leverantörer i båda bolagen, säger Hyrtoalettens Pia Arvidsson.

Danfo AB (www.danfo.com) tillverkar kundanpassade offentliga toaletter med tillhörande service för drift och kontinuerlig skötsel av offentliga toaletter. Företaget startades 1969 i Nora, där huvudkontor och produktion fortfarande finns.

Hyrtoaletten (http://www.hyrtoaletten.se/) importerar, säljer och hyr ut toaletter och miljöutrustning samt tillhandahåller tjänster avseende underhåll och service avseende sådana toaletter och därmed förenlig verksamhet. Hyrtoaletten startade 1993 i Göteborg och idag finns 25 Hyrtoalettenombud varav 2 i Norge och ett på Åland.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.