Lindesberg fortfarande en bottenkommun

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA

BERGSLAGEN. Svenskt Näringsliv fortsätter att sätta fokus på hur uselt näringslivsklimatet är i våra fyra kommuner. Ljusnarsberg är undantaget, men Lindesberg på plats 284 och Hällefors på plats 288 avslöjar många brister.

-För ett tiotal år sedan låg även Ljusnarsberg i den absoluta botten av landets kommuner. Sedan dess är läget ett helt annat och nu är betyget stabilt på en betydligt högre nivå och i årets undersökning är betyget 3,9 på en 6-gradig skala, säger Karl Hulterström, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringslivs ranking av Sveriges 290 kommuner är viktig. Lindesbergs kommun har inte brytt sig speciellt mycket och ankrat i botten av rankingen under flera år och plats 284 i den nu presenterade rankingen är inte speciellt lyckogörande. Kanske borde Lindesbergs kommun byta ut de tjänstemän som inte lyckats hålla ens den usla plats man hade förra året.

Något måste såklart göras och Svenskt Näringslivs resultat hamnar nu i politikernas knä. I såväl Lindesberg, Nora som i Hällefors måste attityderna förändras, men kanske kan en del av problemen förklaras av tidigare majoriteter?

Ljusnarsberg placerar sig på plats 71, Nora på plats 282, Lindesberg på plats 284 och Hällefors på plats 288 av landets 290 kommuner.

5 Comments

 1. Vad går dom efter egentligen i den där rankingen? I Lindesberg etablerar sig ju företag, och befintliga expanderar, så hur kan Linde ligga sämre än Nora där det inte dyker upp ett ända företag som är intressanta för gemene man, och kommer det nått så slår dom ju snart igen :/. Hur många tomma affärslokaler finns det i Linde kontra tex Nora?

 2. Leif, det som svenskt näringsliv släppt nu är inte rankingen (placeringen mellan 1 och 290). Det de släppt är enkätsvar som indikerar en upp eller nedgång. Om man går in och tittar i enkätsvaren på deras webb går det att se att exv Lindesbergs kommun går framåt i väldigt många delar. Hur det sen faller ut i en rankning (placering mellan 1- 290) för detta år får vi svar på i september.

  Allt gott

 3. Till vän av ordning.
  Detta är den senaste rankningen, lite svårt att sia om rankning som inte varit.
  Han kanske ska vänta 10år innan han skriver?

 4. Hej!

  Kul att du uppmärksammar detta. Men vill göra dig uppmärksam om att den ranking du hänvisar till är förra årets ranking. Om du i stället tittar på utfall av enkätsvaren så ser du att flera kommuner, däribland Nora och Lindesberg, går uppåt.

  Årets ranking kommer i september. Spara gärna dina tankar till dess.

  // Vän av ordning

 5. Gör gärna ett POSITIVT reportage om Ljusnarsbergs Kommun. Roligt att få fram det positiva

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.