Längst bak från vänster: Ylva Edbohm, Bergslagens Sparbank, Janis Lancereau. Ett steg ned: Isac Stååby, Hassan Hosseimi, Fanny Karlsson. Främre raden: Tobias Johansson, Fanny Andersson, Ella Selander och Ismael Hamodi.

Rekordstort intresse för Drömjobbet 2020

i ETTAN/LINDESBERG/NORA

LINDESBERG/NORA. Bergslagens Sparbanks satsning på ungt företagande kommer att gå av stapeln även i sommar, trots pandemi och lite ändrat program.

-Vi gör det bästa vi kan av situationen, säger Ylva Edbohm, marknadschef på banken. Faktum är att vi har haft det största anmälningsfältet någonsin just i år.

Drömjobbet är ungdomarnas chans att testa en affärsidé eller sin förmåga att bli entreprenör. Bergslagens Sparbank betalar de utvalda ungdomarna 10000 kronor och de får del av bankens mentorskap och professionell rådgivning av Janis Lancereau från Startcentrum i Örebro. Dessutom får de vara med under eventet Emax, som i år blir digitalt.

-Min roll är att vara en coach och ett bollplank, säger Lancereau.

Tidigare har konceptet gått ut på att de sökande haft en affärsidé som bedömts, men till årets Drömjobbet har man istället satt fokus på entreprenören – ungdomarna själva.

-Det är ju så att en affärsidé inte håller, säger Ylva Edbohm. Men vadå, då är det väl bara att byta affärsidé.

Årets Drömjobbare är:

Fanny Andersson, Frövi

-Jag har ingen riktigt klar affärsidé, men jag har en tanke om marknadsföring och influencer, säger hon. Jag vill hjälpa företag att bli bättre på att lägga ut och marknadsföra sig på sociala medier.

Fanny Karlsson, Lindesberg.

-Jag har ingen färdig affärsidé än. Men jag vill hjälpa till i samhället och skapa lösningar under Corona-pandemin.

Ella Selander, Lindesberg.

-Jag har hållit på med UF-företag på gymnasiet och vill fortsätta. Min idé handlar om att öka resursoptimeringen inom den offentilga sektorn och hos stora företag.

Ismael Hamodi, Nora.

-Jag vill utveckla en app för psykisk hälsa för elever i grundskolan. Tanken har växt sig starkare i och med Coronan och idag mår många elever dåligt av rädsla eller av oro.

Tobias Johansson, Lindesberg

-Jag vill skapa ett klädmärke utifrån lokala artister. Allt blir på nätet och andra gör mina skisser och motiv, men stilen kommer att bli Street- och Skate. Lite åt grafittihållet. Jag har alltid haft ett eget företagande som en dröm. Den här tanken har vuxit fram sedan jag gick i sjuan.

Hassan Hosseimi, Lindesberg

-Jag vill skapa en app/sida där musiklärare och musikelever möts. Många musiklärare har svårt att hitta elever och min app kan vara skillnaden.

Isac Ståby, Lindesberg.

-Jag vill hyra ut kostymer och balklänningar vid festliga tillfällen under någon vecka eller så. Det kan handla om studenten, ett bröllop eller något annat högtidligt tillfälle.

Framtidens företagare i Bergslagen?

1 Comment

  1. Skönt att det finns ungdomar som fortfarande tror på framtiden.

    Grisjakt och skydd för djurhållare på landsbygden, kan vara en möjlighet hos Länsstyrelsen

    I Nora får man hålla upp ett varnande finger.
    Skall du få en inkomst, måste du ha ”kommun i ryggen” !

    Utan det kastar du pengarna och idè direkt i sjön

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.