Tre nya poäng för Lindlöven

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT

15Löven_Köping4LINDESBERG. Trots att gästande nykomlingen Köping startade klart bäst och tog ledningen redan efter 23 sekunder kunde Lindlöven ta sin andra raka trepoängare på onsdagskvällen.

Lindlöven vann knappt med 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

Förhandstankarna handlade om att vara på tå från första nedsläpp. Men gästande Köping visade sig vara ett energilag med ett enkelt och snabbt spel. Gästerna tog ledningen redan i det första bytet sedan Lindlöven inte alls hängt med. Köping spelade ett riktigt roligt spel med ett snabbt uppspel i mittzon och ett ännu snabbare släpp ut på kanten. Dessutom spelade man med ett högt tryck som gjorde att hemmalaget helt tappade mittzonen.

Köping hade bud på fler mål innan Löven jobbat sig in i matchen, men efter tio minuter hade hemmalaget hittat något skapligt rätt i positionerna och backarna börjat våga sätta fart på spelet.

Lindlöven vann skotten i första men var aldrig riktigt nära. I den andra var det klart bättre och mycket rättvist när Jonas ”Sill” Karlsson kvitterade med fem kvar.

I den tredje tog Lindlöven ledningen genom Linus Carlsson efter bara en minut och Johan Persson satte slutresultatet 3-1 när Köping tog ut målvakten i slutskedet.