Alliansen: Är det ”politiskt mod”?

INSÄNDARE/DEBATT. Socialdemokraterna i Nora frågar sig om Alliansen inte har politiskt mod att ställa sig bakom en nybyggd skola innehållande en kulturscen. Nu ger Alliansen svar på tal i ett debattinlägg.

Är det ”politiskt mod”?

De socialdemokratiska kommunalråden i Nora skanderar i valårets startskede om ”politiskt mod” och syftar på att Noras högstadieskola behöver byggas om.

Vi undrar var det ”politiska modet” varit när det hittills har regnat in, elledningar varit trasiga, när skolans lokaler har haft mögelangrepp?  Alliansen i Nora har under en lång rad av år, avsatt mer pengar i budgeten för att projektera ett nybygge av högstadieskola än vad socialdemokraterna gjort. Och vi satsar på elever i första hand. Vi är i skriande behov av en ny högstadieskola, inget annat.

Är det ”politiskt mod” att föreslå ett nybygge för 425 miljoner kronor, innehållande en kulturscen med sittplats för 500 personer? Menar socialdemokraterna att Nora ska konkurrera med Örebro som Arena-stad? Alliansen i Nora menar att vi har mötesplatser med småskalig aura som vi kan satsa på, till exempel biografen. Dessutom är Nora begåvade med en mängd kulturscener som drivs av enskilda. Dessa ska vi vara rädda om!

Är det ”politiskt mod” att påstå att man jobbat i samverkan med skolans professioner när personalen på Karlsängskolan upplever att man fått information en gång? Det finns inget självändamål att samla 3-500 elever samtidigt, det gör man inte idag heller. Det går utmärkt, kanske till o med bättre, att ha samma program två gånger för en mindre grupp.  Alliansen i Nora hade önskat att man i bred politisk enighet tidigt bestämde vad det är vi behöver. Det kallar vi politiskt mod. Men bred politisk enighet är tyvärr inte socialdemokraternas grej.

Är det ”politiskt mod” att gå ut med ett förslag som kostar 425 miljoner, när man samtidigt är i behov av att bygga äldreboende, länspendel, nytt reningsverk, rusta ett eftersatt VA-nä, bygga bostäder m.m. Vi kan idag utöka vårt låneutrymme med ca 450 miljoner kronor. Alliansen i Nora menar att politiskt mod är att våga prioritera, våga sätta ner foten och att INTE skuldsätta Noras invånare än mer.

Socialdemokraterna har hittills inte uttryckt vad de egentligen tycker om förslagen till nybygge av Karlsängskolan, utan hänvisat till att det bara är ”förslag”. Nu skanderar man i tidningen om ”politiskt mod” och konstaterar att det är dags att satsa. Alliansen i Nora menar att politiskt mod är att klart o tydligt informera om vad man tycker i en fråga. Gärna i ett tidigt skede, och inte via floskler i tidningen.

Avslutningsvis är det lite ironiskt att socialdemokraterna i Nora använder begrepp som ”lappa o laga” när man pratar om Karlsängsskolan.  Utöver skolan finns det en mängd lokaler som våra barn o ungdomar vistas i, som är direkt otjänliga, som vuxna inte skulle acceptera. Och har så varit under lång tid. Vem är det som lappar o lagar?

Helena Vilhelmsson (C)

Håkan Kangert (M)

Birgitta Borg (L)

John Sundell (KD)

Banner

6 Comments

 1. Lite märkligt Sören Rauseus att du kan säga att ingen vill tåg. Jag och många av de jag reser med varje dag fram och tillbaka till Örebro skulle mer än görna slippa bussen och åka tåg istället.

 2. Det har aldrig talats om VAR den nya högstadieskolan ska ligga. Finns det någon som vet om några alternativ finns?

 3. Länspendeln! sluta skämta med oss som bor i Nora! Finns ingen i Nora som pendlar som vill åka tåg!Satsa på bättre vägar ut ur stan för bussarna!

 4. Sossarna har i alla tider velat bygga ”monument” efter sig ,även sossarna i Nora.Det gjorde ju Stalin också !

 5. Lappa och laga !

  Är väl närmast något kommunalt bolag, som ansvarar för det skick skolan befinner sig i idag.
  Med andra ord har man vanskött underhållet.

  Att en socialistisk arena i klass med ryska ”duman”
  står på önskelistan förvånar inte. Ungarna skall ju
  skolas direkt in i partiet.

  Blir nog inga som platsar in på exv Handels eller
  franska ekonomiutbildningar.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.