Bergslagens Sparbank köper in sig

LINDESBERG. Bergslagens Sparbank och de två närliggande sparbankerna Västra Mälardalen och Sparbanken Rekarne utvidgar sitt samarbete. Nu har Bergslagens Sparbank köpt en tredjedel av bolaget Portfolio Försäkra AB, som tidigare ägts av de blivande partnerna.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet, och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Portfolio Försäkra, Sparbanken Västra Mälardalen och Sparbanken Rekarne, säger Cecilia Jeffner, VD på Bergslagens Sparbank.

Ja, vad ska man göra? Bergslagen Sparbank är en välskött bank och genererar en bra vinst och ett köp av delar av Portfolio Försäkra är ett av få alternativ för en utvidgad verksamhet. Portfolio Försäkra är förmedlare av försäkringar och erbjuder skräddarsydd och kvalificerad rådgivning utifrån kundernas olika behov.

– Portfolios mål är att förenkla kundens vardag, att erbjuda bra och trygga placerings- och försäkringslösningar för företag och privatpersoner, med kundens unika behov och förutsättningar som utgångspunkt, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

Portfolio samarbetar med flera svenska försäkrings- och fondbolag och även med utländska försäkringsbolag. Man jobbar även med stöd vid generationssskiften och pensionsanalyser.

– Att vi tre Sparbanker, som geografiskt gränsar till varandra, gemensamt arbetar för att ge våra kunder högkvalitativa försäkringslösningar, känns som ett fantastiskt samarbete, avslutar Mats Bengtsson, vd för Sparbanken Rekarne.

1 Comment

  1. Äntligen något positivt om Noras utveckling.

    Ett företag, som drar in stora pengar och naturligtvis blir det klirr i kommunkassan,
    i form av ökade skatteintäkter ?

    Nu kanske vi får råd att fixa vattenverket och reningsanläggningen, utan avgiftshöjningar

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.