Katarina Folkeson: Miljöpartiet har lösningarna

INSÄNDARE/DEBATT. Katarina Folkeson (MP) berättar i ett debattinlägg om hur hon och hennes parti leverera ett grönare och mer humant EU. Läs Katarina Folkesons debattinlägg här.

Ge Nora en röst i EU-valet

Fram till valdagen 26 maj kan du rösta i EU-valet. Med din rösträtt kan du vara med och påverka vilka partier och personer som ska representera Sverige i Europaparlamentet under de kommande fem åren. För mig är valet enkelt, Miljöpartiet de gröna har de lösningar jag vill se i ett grönare och mer humant EU.

Om valet inte är lika enkelt för dig, så vill jag påminna om att du gör detta val under en pågående klimatkris i en värld av konflikter och i ett Europa med en växande organiserad extremhöger. Världen behöver ett EU som går samman för att rädda klimatet, för att hindra vapen från att hamna i fel händer och för att hjälpa världens flyktingar. Framtiden som formas i EU:s högkvarter tillhör oss unga. Ändå är det inte vi som tar de avgörande besluten. Det vill jag ändra på genom att representera unga och Miljöpartiet i Europaparlamentet.

Jag är född och uppvuxen i Nora. Småstadslivet har lärt mig att vi människor är som bäst när vi är tillsammans. I Nora tar vi hand om varandra. Vi delar glädje och sorg, vi ser efter varandras barn, vi firar högtider tillsammans och vi följer varandra från första steget på Lingårdens förskola till sista andetaget på Tullbackagården. EU kan kännas långt bort för en enskild individ i Nora. Därför är jag stolt över att få representera Nora i EU-valet och vara Miljöpartiets representant för Norabor.

Många viktiga beslut måste tas för att vi ska få ett EU som prioriterar klimatfrågor, som stramar åt kraven för vapenexport och som river murar gentemot världens flyktingar. Det första beslutet som måste tas är ditt. Det är du som väljer hur EU ska se ut – och jag hoppas att jag och Miljöpartiet är med i den bilden. Se till att Nora får en röst i Europaparlamentet genom att använda din demokratiska rättighet att rösta i EU-valet den 26 maj.

Katarina Folkeson (MP), kandidat till Europaparlamentet

5 Comments

 1. JA du Bjarne när du inte kan bevisa att jag har fel när det gäller forskarrapporten så försöker du sätta focus på något annat. Och det gör du genom att försöka förlöjliga och kasta skit på mig och etikettera mig som ”klimatförnekare” . Det kan du glömma att du kan göra med mig.

  För det första har du ingen aning om vem jag är eller hur jag lever.
  Du har ingen aning om vilket miljöengagemang jag har överhuvud taget. Eller vad jag har för utbildning och arbetsplats.

  Så att försöka kasta ironiskt skit på mig är bara ett sätt för dig att använda dig av typisk härskartenik. Det gör personer som inte vill eller kan diskutera ett ämne. Med ditt senaste påhopp så är jag säker på att du inte har läst forskarrapporten om arter från WWF. Vilken jag har diskuterat med dig hela tiden. Vi har aldrig ens nämnt sopberg osv. utan det är något du gör först nu i enbart syfte att kasta skit när du inte har några argument om ämnet vi började argumentera om. Eller också så är det för att du inte själv klarar av att läsa en forskarrapport på engelska.

  Jag kan avsätta en dag för att läsa och tyda rapporten med dig om du har svårt att klara det själv. För visst är du mån om att du som politiker levererar sann fakta till medborgarna, i så fall kan jag hjälpa dig med det. Jag är nämligen mycket van att läsa rapporter, långa och komplicerade sådana. Och jag vet att man måste läsa hela rapporterna för att kunna förstå slutsatsen. Det räcker inte med att googla för då kan man verkligen bli vilseledd. Sist jag googlade så stod det att Elvis levde och att jorden inte alls var rund…..

  Så säg bara till om du vill ha hjälp med forskarrapporten, jag lovar att jag kan alla svåra ord. Och att jag kan de faktatermer som står i rapporten. Du kan få fika o nybakat också, så att inte blodsockret sjunker. För jag vill verkligen att du ska var på topp när du ska få kunskaper du uppenbarligen inte har i dagsläget.
  Jag har tid ett par dagar nästa vecka innan jag flyger till mellaneuropa på jobb under ett par månader….

  Hör av dig om du är intresserad!

 2. Svar till den ”trötte”.

  Skojade bara i en annan och tidigare debatt med dig!
  Så klart finns det inget miljöhot mot vår planet. Inga växter och djurarter är hotade, allt är bara en bluff, iscensatt av många 10 000 -tals forskare samt av vänstern och miljörörelsen. De har dessutom fört ett antal liberala och konservativa regeringar bakom ljuset. T.o.m i ett land som USA har miljölagarna skärpts i flera delstater, man frågar sig varför!

  Det finns inga sopberg, varken nu eller i framtiden, det är bara att köra på, saker löser sig, bara inte politiker (oftast från vänster) lägger sig i. Alla politiker borde agera från höger, därifrån kommer lösningarna, det borde uppskattas av alla!
  Kärnkraften är problemfri, hör på vad Ebba och Tobé säger! Slutförvaring av avfallet kanske är lite problematiskt i 100 000 år, men kära nån, tiden går ju så fort och föresten är det ju ingen nu levande som behöver bry sig om vad som händer så långt in i den eventuella framtiden. Fossila fyndigheter räcker troligen i all oändlighet, det är i alla fall vad oljebolagen hoppas på, låt oss lita på det. Tillsammans med kärnkraft kan våra liv lugnt gå vidare. Att ställa om samhället till mer förnybart gynnar bara ny teknisk utveckling och är inget för alla dem som har aktier i det gamla. Om en naturresurs tar slut så kommer det troligen något nytt av bara farten, det kan vi i alla fall hoppas på. Alla miljöalarmister borde i stället ägna sig åt att fullt ut anamma konsumtionssamhället som är hur hållbart som helst och som givit framgång i mer än hundra år, till alla oss som ”valt” att leva i ett i-land som Sverige.
  Här fungerar ännu det ”mesta” rätt bra, trots vänsterpolitik och höga skatter!
  Samtidigt har den värsta extremhögern hållits borta av Sveriges väljare, troligen har vänstern haft del även i den framgången!
  Om nu någon inte förstod ironin i ovanstående så skall jag avsluta med något helt annat som ett antal människor tror på och det är att jorden skulle vara platt och att Elvis lever. Men si det tror inte vi i vänstern, för oss räcker det med att tro på en klok och långsiktigt hållbar vänsterpolitik!

  Bjarne Lind
  Lindesberg

 3. Tänkte Katarina Folkesson med denna insändare att man bara skulle tänka ”MP, ja detta låter ju så pass vettigt att jag lägger min röst på MP direkt”! Vilket j-vla flum, totalt noll och intet info, blev nog inte bättre för MP detta! ”Trött på okunniga politiker”, tack för vad du skrev, så j-vla bra!

 4. Jaha ytterligare en politiker som inte har en aning om vad som pågår och som inte kan lämna någon som helst fakta.

  Först vill jag klara ut frågan om extremisthögern, vilka är det? Är det personer med partitillhörighet höger om S eller vilka är det? Ser gärna att du listar dom så att vi vet vilka du menar. Extremhögern är ett ord som slentrianmässigt kastas runt för att ingen ska våga protestera.

  Det allra största hotet mot europa idag är islamistisk extremism. Det är också dom som dödar flest. På en andra plats kommer dom vänsterextrema grupperna och på tredje plats dom högerextrema.Allt enligt svenska SÄPO, Europol och flertalet europeiska säkerhetstjänster. Och antalet attentat i europa har ökat från islamisterna. Nästan dagliga kniattacker i london, varje vecka är det en kyrkattack i frakrike osv. Och redan nu har vi dömt IS terrorister i sverige för nya brott, bla mord. Så ska MP vara trovärdiga så ska ni ta och fördöma det islamistisa våldet eftersom det är det allra största hotet.

  När det gäller politiker med islamistiska kopplingar så har MP flera stycken som fått avgå, men som fortfarande sprider sin extremism genom at få svenska statsbidrag från bla. MUCF. MP förespråkar också Islamic Relief som är terrorklassat, Mehmet Kaplan samt många flera. Så att sopa rent framför sin egen dörr borde man kanske göra innan man kastar skit runt sig med ingen fakta desutom. Jag kan lätt lista 25 MP politiker som har mycket starka islamistiska kopplingar, flertalet av dom har gett sitt stöd till IS på sociala medier. Några syns på bild med extremisterna

  Jag ogillar all sorts extremism, och vi ska bemöta alla extremister på samma sätt, med samma argument, men vi ska aldrig låta extremiste delas in i ”finare extremism” och ”fulare extremism”. Det är samma våldsamma ideologier md samma våldsamma innehåll.

  När det gäller flyktingsituationen i världen så ska vi titta närmae på varför vi har så många på flykt, vad är det som gör att så många flyr. Enligt FN så kan endast ca 4% kallas som ”riktiga flyktingar med skyddsbehov”, det står klart och tydligt i FN:s rapport som kom efter flyktingkrisen 2015. Många är ekonomiska resenärer som kommer hit för att få det bättre.

  När det gäller det svenska samhället, tryggheten och välfärden så har det inte blivit bättre utan snarare sämre sen MP fick sitta i regering med S. MP spenderar gärna andras pengar, och höjer skatter. Allt för att slösa bort på sånt som borde vara självfinansierande. Många kommuner är konkursfärdiga, fler kommer att bli det. Med MP vid makten har samhället blivit farligare, vården sämre, skolorna ännu sämre (100 dagars Fridolin skulle förändra skolorna på 100 dagar till superskolor, det blev superdåliga skolor).

  Och när det gäller klimatet så tror MP att bara man höjer skatterna och att man inför nya skatter så kommer världen…ja vad tror dom?
  Svenskarnas påverkan på miljön är försumbar, även om vårt CO2 utraderas så är det en fis i rymden, medans små små förbättringar i andra länder skulle ge så extremt mycket större resultat.

  Såå trött på dessa alarmister som inte kan redogöra någonting. Eller ens vet vad som är det verkliga hoten…suck!

 5. Pr, är verkligen vad Nora behöver, även om den är ren lögn.
  ” kom och köp, konserverad gröt, allting går att sälja med mördande reklam”.

  Beskrivningen av det lilla idylliska samhället är en total publicistisk saga.

  Här gäller det smussel och sekretess, och att grannar skulle hjälpa varandra, när det tokas. Glöm det ! Här står dom med armarna i kors och flinar, som bonndrängar. Garvar rått;

  ”där fick den jäveln”

  Men det syns ju också i statistiken, att jävelskap inte lönar sig.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.