Nitro Nora BS har haft stora sportsliga framgångar men ordföranden Curt-Eric Hermansson menar att politikerna inte vill ha bandyn kvar i kommunen.

Kommunstyrelsen sade nej till Nitro Nora

NORA. Nitro Nora BS har önskat att Nora kommun ska ta över Danfo Arena och driften för att föreningen ska kunna koncentrera sig på sin kärnverksamhet – bandyn. Men kommunstyrelsen i Nora sade nej.

-Det här beslutet innebär på sikt att det är ogörligt med bandy i Nora, säger NNBS-ordföranden Curt-Eric Hermansson.

Beslutet på måndagens sammanträde i kommunstyrelsen kom som en kalldusch för Nitro Nora BS. För att bedriva bandyverksamhet som vintrarna ser ut krävs konstfruset, men NNBS mäktar inte längre med kostnaderna och de anläggningskrav som ställs. Man hoppades att Nora kommun skulle kunna ta över anläggningen och hantera bandyn som man gör med flertalet idrottsföreningar i kommunen.

-Det här är ett slag på käften, säger Curt-Eric Hermansson. De har inte varit det minsta mottagliga för våra argument och man kan väl dra slutsatsen att de vill ha bort bandyn.

Som alla vet tog sig Nitro Nora upp i Allsvenskan via kval för några månader sedan, men när respons uteblev från Nora kommun, valde man att tacka nej till den eftertraktade platsen i bandyns allsvenska.

-Alla inom Nitro Nora är idag besvikna och förbannade, säger Hermansson. Vi har beslutat att kämpa vidare och genomföra kommande säsong, men det kan bli den sista säsongen.

10 Comments

 1. I Nora ska det tydligen bara finnas kultur och ingen idrott. Det är inte bara bandy på bandyplanen, den utnyttjas mycket av skolbarn och allmänheten.
  Ett väldigt ogenomtänkt beslut!
  Men det gör bra att lägga miljoner på konstiga hyresavtal och Bryggeriet…

 2. Så här går det till att döda en hel Kommun genom att göra den så oattraktiv som möjligt för medborgare och ungdomar så att den blir en sov stad till Örebro. Bor i en kommun även varit politisk aktiv. Vi hade ständiga diskussioner hur göra kommunen attraktiv. Jo genom att erbjuda medborgarna idrott och friluftsliv. Vi har byggt Konst gräs i alla byar. Kävlinge Furulund Löddeköpinge Dösjebro. Vi bygger nya hallar för att medborgarna ska trivas och kommunen blir ett attraktiv ställe att bo kvar i och ungdomarna ska trivas och bilda familj och välja att bo kvar i Kävlinge Kommun. Vi får bygga allt va vi förmår för att erbjuda inflyttade hus och lägenheter. Vid intervjuer fram kommer hela tiden varierat utbud av friluftsliv och idrott . Har ni inget att erbjuda ungdomar så utarmas snart Nora och kvar blir äldre och det genererar inte skatte medel och så går spiralen neråt. Lärde ni inget från fotbollen. Konstgräset.

 3. Om Ni döper om Bandy till ”Kulturbandy” så blev det nog annat resultat.Eller varför inte ”Rigabandy”.

 4. Tråkigt kan man skriva om man inte är arg på detta beslut.

  Själv skäms man över alla dåliga och knäppa beslut som tas av våra folkvalda.

  Förbannad skriver jag för att jag är trött på alla dåliga beslut av våra folkvalda.

  Tyvärr långt kvar till nästa val.

 5. Verkar enligt min mening ganska sunt !

  En liten skitort, kan inte sätta igång att sponsra idrotter, där deltagarna, skall
  inkassera spelarlöner för sin hobby.
  Uppenbarligen är bandyn inte tillräckligt stor för att bära sina egna utgifter, med resor och annat kul.
  Det saknas alltså publik !

  Anläggningen i sig kostar multum, att driva, då får man fundera på hur mycket skolungarna använder den ?

  Men kanske ytan skulle duga som stadscamping, parkeringar i Nora är ju en bristvara och P-platser ger ju klirr på direkten, maskineriet går kanske att kränga på Blocket.

 6. Jag går på bandy en gång ungefär varje säsong, men älskar det föreningen står för. Jag vet att man anordnar bingo i Digerberget, auktioner vid Karlsäng, lotterier och mängder med annat för att få ekonomin att gå ihop. Plus att man idag är den enda anledningen att besöka Noradagarna via Antikmässan. De övriga dagarna är ju bara skit, de som kommunen ansvarar för. Utan IFK Noras minitriathlon skulle Noradagarna i övrigt kunna läggas ned. Det här är ett beslut som tyder på att Nora kommun saknar riktiga politiker.

 7. Tänk om någon kontrollerade hur mycket pengar som går till den så kallade finkulturen i Nora. Skulle Nora kommun säga nej om Bryggeriet avslöjade att man inte klarar sina kostnader? Nej, nej, såklart inte.

 8. Hur ska Nora kommun kunna öka på sin befolkning till 13 000 invånare med sådan fientlig syn på idrotten? Varför ska folk flytta till Nora? Man har omfördelat pengar från konstgräsplanerna som gått till annan verksamhet och nu ska man ta död på bandyn. Mindre än en procent av omsättningen i kommunen går till föreningsbidrag. Jag har full förståelse att kommunen måste spara pengar ca 35 MSEK. Att det kommer att bli besparingar är jag övertygad om då skatteintäkterna kommer på sikt att minska. Vi går sakteliga enligt alla prognoser in i en lågkonjunktur så läget kommer inte att bli bättre. Sparförslagen lyser också med sin frånvaro från majoriteten. Som gammal bandyspelare så blir man riktigt förbannad när man läser deras förslag och konsekvenserna av beslutet. Att NNBS lägger ner eller anpassar verksamheten på annan ort. Att ungdomsverksamheten läggs ner. Att kommunens skolor ska förlägga aktiviteter på naturis. Att medborgarna nyttjar allmänhetens åkning på naturis. De två sistnämnda torde innebära sjöis och att vintern blir i sånt fall kall. En något mer idrottsfientlig kommun känner inte jag till och jag hoppas verkligen att bandyn överlever och att Nora kommuns röstberättigade kommer ihåg majoritetens agerande vid kommande val för våra ungdomar i Nora. Säger det rent ut. En sämre konstellation än den vi har med S, M, L, C och Kd kunde vi inte fått. En konstellation som håller varandra om ryggen Vad är den marknadsföring värd som idrotten har bidragit till Nora kommun? Jag kan bara tolka det på ett sätt = noll enligt majoriteten. När fick ni majoritet att bestämma vilka idrotter som ska finnas i kommunen? Ni fick den aldrig men ni tog den. Det har tagits många dåliga beslut men denna slog alla rekord. Det tidigare beslutet från 201604 – verkställ den så lever bandyn vidare under kommande säsong. Detta är ett beslut som ni INTE har utfört.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.