Jakob Marshall Olsson gjorde sin andra match sedan återkomsten och svarade för Lindlövens båda första mål.

Lindlöven vann trots tunn trupp

FORSHAGA. Lindlöven fortsätter att vinna. På onsdagen besegrade man Forshaga på bortaplan efter en jämn match. Stor matchhjälte blev Jakob Marshall Olsson som gjorde Lindlövens två första mål.

Matchen slutade 1-4 (0-1, 1-1, 0-2).

Lindlöven har fått en lysande start på den andra halvan av den västra Hockeyettan. Fyra matcher och fyra segrar. Den mot Forshaga ikväll satt dock långt inne.

Den första perioden var Lindlövens och den andra var hemmalagets, dock med ett måls överläge för Löven efter 40 minuter. Lindlöven var stundtals hårt tillbakapressat i mittenakten, men efter Jakob Marshall Olsson två mål var det hemmalaget som tvingades chansa lite i den sista perioden.

Nu ordnade sig allt till belåtenhet i slutet av matchen då först Alexander Kovalonok kunde sätta spiken 1-3 i kistan i tomt mål och dessutom kunde Daniel Backman göra 1-4, även han i tom kasse i slutsekunderna.

Det är alltid lika spännande att studera Lindlövens laguppställning när den släpps någon timme innan matchstart. Till kvällens match mot Forshaga ställde man upp med sex backar, varav en inlånad och klar under onsdagen och en som försvinner efter kvällens match. På forwardssidan saknades fyra spelare.

Som alla vet spelade nye backen Jesper Alasaari till sig ett kontrakt med BIK Karlskoga under de två matcher han lånades ut och mot Köping på söndag finns han inte med i truppen längre. Ny för kvällen var 19-årige backen Filip Pilö, som lånades ut av Södertälje SK i Allsvenskan, där Pilö spelat ett tiotal matcher i vinter. Om storvuxne Pilö är i Lindlöven som ett långtidslån eller om det handlar om en enstaka match återstår att se. Lindlöven kommer ändå att ha backkris på söndag med Filip Bergmark och William Lindgren långskadade. Sportchefen Tomas Östlund måste hitta åtminstone en back till – så snart som möjligt.

Nu väntar Köping hemma på söndag eftermiddag och återstår att se vilket lag Lindlöven kan ställa på isen då.

Mål Lindlöven: Jakob Marshall Olsson 2, Alexander Kovalonok, Daniel Backman.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.