”Meddelanden” enda debattpunkten på dagordningen

LINDESBERG. Måndagskvällens sammanträde i kommunfullmäktige i Lindesberg var en sömnig tillställning. Undantaget var under punkten ”Meddelanden”, där en i övrigt osynlig opposition blev tydlig.

-Barn- och utbildningsnämnden har struntat i vad revisorerna  sagt, sade Nils Detlofsson (L) angående en revisionsrapport gällande styrning och ledning inom gymnasieskolan.

Normalt har de flesta ledamöter redan börjat plocka ihop sina papper och tillhörigheter när punkten ”Meddelanden” kommer upp på dagordningen. Punkten ”Meddelanden” klubbas vanligtvis igenom på samma sätt som de flesta viftar undan en mygga och är inget annat än en informationspunkt som måste gå genom kommunfullmäktige.

Så blev det inte vid måndagskvällens sammanträde i Lindesberg.

Liberalen Nils Detlofsson hade noggrant läst den revisionsrapport som PVC gjort på uppdrag av den kommunala revisionen och där man kommit fram till att ledning och styrning av gymnasieskolan bara delvis är ändamålsenlig och där man kommit fram till att brister i tidigare granskningar inte har beaktats och åtgärdats.

-Bakgrunden är ju att Lindesbergs kommun är rankad på plats 279 av Sveriges 290 kommuner, sade Nils Detlofsson. Det är ju särskilt allvarligt om nämnden inte tagit till sig den kritik man fått vid tidigare granskningar.

-Varför har man inte tagit till sig av kritiken? fortsatte Detlofsson. Kritiken ska ju fungera som ett stöd. Det är våra barn och ungdomars framtid som står på spel och det här är inte okej. Vad vill barn- och utbildningsnämnden? Ska vi bottna först, för att därifrån bli bättre?

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn (S) lovade Detlofsson att det svar som barn- och utbildningsnämnden ska inkomma med senast den 14 oktober kommer att lyftas till kommunfullmäktige.

3 Comments

 1. rättelse

  Jag skrev i hastigheten Mangan tidigare.

  Det Australienska bolaget prospekterar efter Kobolt.
  För intresserade kan man åka till Spanien, söder om La Manga finns en övergiven koboltbrytning efter tyskarna

 2. Lite funderingar över vilken samarbetspartner som Nora skrivit avtal med,
  när det gäller reservvatten, kommer som ett brev på posten.

  Lindesberg ligger elva snäpp från att vara sämst på kommunrankningen.

  En tanke är att Nora ligger lågt och drar täcket över avtalet. Snacket om Vättervatten håller ungefär samma klass. Provborrning efter Mangan i Unden (rinner ut i Vättern), är bara ett exempel på smörja som finns i dricksvattentäckten.

  Klokast är nog att fixa eget vatten till Nora från skogen !

 3. Hur i himmelens namn kan det komma sig att det inte finns en bredare opposition i politiken i Lindesberg? De enda som gav sig tillkänna under gårdagens möte, förutom Liberalen, var de små: Landsbygdspartiet oberoende och Miljöpartiet…men den största opponenten just nu är faktiskt allmänheten…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.