Öppet brev från Lindesberg Volley

Till alla spelare, ledare, funktionärer, ungdomar, föräldrar, sponsorer, fans och övriga Lindesbergare och Bergslagsbor.

Jag vill framföra ett uppriktigt och djupt förlåt för den olust som ni alla sannolikt känt inför det som den senaste veckan visats i TV och stått i tidningarna om vår klubb, Lindesberg Volley.

Det som främst upprört mediavärlden och allmänheten är talet om dubbla kontrakt, uppfattningen att vår spelare Nadja Greseva varit underbetald och att vi inte följt Migrationsverkets krav på att kontrakterad lön skall utbetalas av en, inte flera arbetsgivare.

Ja, vi har använt oss av dubbla kontrakt. Det är fel. Idag har vi ingen spelare med dubbla kontrakt och vi skall inte använda det i framtiden heller.

Vi har använt två kontrakt där det andra skall förklara vad kontraktet innebär för respektive spelare. Detta är, vad jag förstått, något som spelarna normalt efterlyser.

Ja, vi har, mot bättre vetande, förutsatt att kontrakterad lön kan betalas ut av mer än en arbetsgivare. Det var fel och vi rättar in oss efter detta krav. Nu och i framtiden.

Vi har gjort en utredning som visar att Nadja för år 2012 erhållit den lön som Migrationsverket kräver om man även beaktar inkomst från annan arbetsgivare samt förmåner såsom lägenhet, mat osv. Beträffande tiden januari till maj 2013 kommer vi att göra motsvarande utredning så snart vi har tillgång till lönen från annan arbetsgivare.

Vi kommer också att undersöka om någon av våra spelare från tidigare år haft tvivelaktiga dubbla kontrakt.

Min önskan nu är att vi skall få arbetsro inom Lindesberg Volley så att vi skall kunna lägga fullt fokus på det vi verkligen brinner för.

Ett framgångsrikt Elitlag,

En stor och framgångsrik Ungdomsverksamhet med många glada ungdomar och föräldrar,

Ett idrottsgymnasium där Lindesberg Volley bidrar med ett engagerat arbete för att göra vårt fina idrottsgymnasium populärt bland dagens och framtida volleybollintresserade gymnasister.

Ett återvunnet förtroende hos medlemmar, sponsorer, kommun, våra fans och framför allt alla Lindesbergare och övriga Bergslagsbor.

Nu slutar jag detta inlägg med en önskan om en lyckosam nystart för Lindesberg Volley och att ni som vill ha kvar ett framgångsrik Lindesberg Volley visar det genom att komma till Lindesberg Arena på hemmapremiären mot Sollentuna söndagen den 20 oktober kl 16:00.

Bertil Senneryd
Ordförande i Lindesberg Volley  

1 Comment

  1. Först skattepengar från kommunen som stöd för verksamheten. Sedan trixar man för att slippa undan
    arbetsgivaravgifter.
    Ett kommunalråd inblandat från S och det gör inte
    saken bättre.
    Arnond har misst sitt ev förtroende

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.